Chipsy klonowo-orzechowe
Przepis Maple Pecan Crisps można przygotować w około 45 minut . Ten przepis jest dla 48 osób. Za 12 centów za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 5 g tłuszczu i łącznie 109 kalorii . 1 osoba uznała ten przepis za pełen smaku i sycący. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Niewielu osobom ten deser naprawdę przypadł do gustu. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką masło, cukier, orzechy pekan i kilka innych składników, możesz go zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Jeżeli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne: Chrupiące orzechy pekan, cynamon i rodzynki , Chrupiące miody i sezamy - bez jajek, cukru i mąki oraz Brokuły owinięte szynką parmeńską i chrupiące bazyliowe chipsy .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza (375 stopni Fahrenheita).
Utrzyj masło z brązowym cukrem i 3/4 szklanki białego cukru.
Wymieszaj z wanilią i ekstraktem klonowym i ubijaj przez 1 minutę. Ubijaj z jajkiem, aż składniki się połączą.
Dodaj orzechy pekan i mieszaj na niskich obrotach, aż orzechy pekan równomiernie rozłożą się w cieście.
Dodaj mąkę i mieszaj na średnich obrotach, aż mąka dokładnie się połączy.
Uformuj z ciasta kulki o średnicy od 3,5 do 5 cm.
Obtocz kulki w dodatkowym białym cukrze.
Umieść kulki na nieposmarowanych blachach do ciastek, pozostawiając około 2 cale odstępu między kulkami. Spłaszcz kulkę do grubości około 1/4 cala ręką lub stemplem do ciastek.
Piecz ciasteczka przez 7–9 minut lub do momentu, aż ich brzegi lekko się zrumienią.
Pozostaw ciasteczka na blasze do pieczenia na 1–2 minuty, a następnie przełóż je na kratkę, aby całkowicie ostygły.