Chipsy Frico i Soppressata
Chipsy Frico i Soppressata to bezglutenowy, pierwotny, przyjazny dla fodmap i דל פחמימות,zny przepis z 12 porcjami. To danie główne ma 271 kalorii, 19g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ser asiago, opcjonalne przyprawy: nasiona sezamu, soppressata i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Sałatka z krewetek i awokado z frytkami Frico, Soppressata Pizza, oraz Pizze Soppressata.
Instrukcje
Linia 2 duże obramowane blachy do pieczenia z pergaminem lub papierem woskowym.
Wytnij 4 kolejne arkusze pergaminu, aby pasowały do blach do pieczenia. Ułóż połowę plasterków soppressata w jednej warstwie na 2 blachach do pieczenia. Przykryć innym arkuszem pergaminu i pozostałą połowę plastrów soppressata, a następnie ostatnią warstwą pergaminu.
Piec soppressata przez 20 minut, lub aż plastry są skwierczące i większość tłuszczu została wykonana.
Przenieść plastry soppressata do ręczników papierowych i osuszyć blaty, a następnie przenieść je na talerz do ostygnięcia i chrupiące.
Posypać 6 kopce wielkości łyżki sera w dużej patelni nonstick. Top każdy kopiec ze szczyptą przypraw, jeśli używasz. Frytki frico gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż ser będzie koronkowy i lekko ustawi. Używając cienkiej, elastycznej metalowej szpatułki, poluzuj i odwróć każde frico i gotuj przez 1 minutę dłużej lub aż będzie chrupiące i złociste.
Przełożyć chipsy frico Na Ręczniki papierowe, aby osuszyć, a następnie przełożyć na talerz, aby ostygł i ostudził. Wytrzeć patelnię i powtórzyć z pozostałym serem i przyprawami.
Podawać chipsy frico i soppressata w dużej misce.
Zrób to z wyprzedzeniem: chipsy frico i soppressata mogą być przechowywane w szczelnym pojemniku przez 1 dzień.
Zalecenie dotyczące wina: ostre, niegazowane wino musujące, takie jak Green Point Brut z Australii lub Zardetto Prosecco di Conegliano Brut z Włoch, równoważyłoby słoność i przyprawy sera i kiełbasy.