Chipsy Babka
Plantain Chips jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap, całe 30 i wegańskie przystawka. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 327 kalorii, 1G białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 47 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz Cayenne, skórkę z limonki, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to SOS Babeczkowy Chips, Plantain chips & salsa, oraz Dip krabowo-kokosowy z chipsami babki.
Instrukcje
Wymieszać razem skórkę, sól i cayenne.
Rozgrzać olej w ciężkim garnku 5-quart na umiarkowanym ogniu, aż termometr o głębokim tłuszczu zarejestruje 191°. podczas gdy olej się nagrzewa, wyciąć końce z plantanów i skaleczyć skórę każdej babki 5 razy wzdłuż, unikając grzbietów. Moczyć w gorącej wodzie z kranu 5 minut i obrać.
Rozetnij plantany wzdłuż za pomocą obieraczki W Kształcie Litery U lub krajalnicy ręcznej na bardzo cienkie paski (około 116 cali grubości). Smażyć paski, 6 na raz, często obracając, aż do złotego, 30 do 45 sekund.
Przenieść szczypcami do ręczników papierowych i natychmiast posypać chipsy mieszaniną soli.
Możesz zrobić chipsy babki 2 dni wcześniej i przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.