Chipotle Turcja Chili
Chipotle Turcja Chili może być tylko bezglutenowe i bezmleczne przepis, którego szukałeś. Ten przepis daje 8 porcji z 340 kalorii, 37g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Za $2.8 za porcję, ten przepis okładki 29% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w około 2 godziny i 5 minut. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Ten przepis z Taste of Home wymaga ciecierzycy, papryki, chili w proszku i pomidorów w puszkach. Niewiele osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 64%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Szybkie i łatwe Chili z indyka Chipotle do gotowania Chili, Chipotle Turcja Chili, oraz Chipotle Turcja Chili.
Instrukcje
Odcedź papryczki chipotle; odstawić 2 łyżki sosu adobo. Nasiona i posiekać trzy papryki; odstawić. (Zachowaj pozostałą paprykę i sos do innego użytku.)
W dużym holenderskim piekarniku lub czajniku do zupy pokrytym sprayem do gotowania ugotuj indyka, marchewkę, zieloną paprykę, cebulę, czosnek i zarezerwowaną paprykę na średnim ogniu, aż mięso przestanie być różowe; w razie potrzeby odcedź. Dodaj pomidory, bulion, sos pomidorowy, oregano, bazylię, chili w proszku, kminek i zarezerwowany SOS adobo. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
Dodaj fasolę. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut lub do podgrzania.
Polecane wino: Cava, Shiraz, Grenache
Cava, Shiraz i Grenache to moje najlepsze typy Na Chili z indyka. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne w przypadku pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Franciszka Old Vines Zinfandel z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![St. Francis Old Vines Zinfandel]()
St. Francis Old Vines Zinfandel
Kiedy mówimy "stare winorośle", mamy na myśli winorośl, która ma co najmniej pięćdziesiąt, a często nawet sto lat. Znaleźliśmy serię małych winnic w hrabstwie Sonoma, które pochodzą z przełomu ubiegłego wieku. Ze względu na ich wielki wiek, działki te dają mniej niż cztery tony na akr wyjątkowo skoncentrowanych owoców. Winorośle Petite Sirah i Alicante bouschet posadzone wśród Zinfandel dodają tekstury i koloru mieszance polnej. "Zbiory mieliśmy późno, więc niektóre winogrona stały się rodzynkami, co jeszcze bardziej intensyfikuje smaki odmianowe. Po zmiażdżeniu wino jest fermentowane w zbiornikach ze stali nierdzewnej przez dwanaście do osiemnastu dni, a następnie leżakowane w nowych beczkach z amerykańskiego dębu od dwunastu do piętnastu miesięcy. Wino odbywa się kolejne cztery do ośmiu miesięcy po butelkowaniu. To pulchny, warstwowy Zin o złożonych smakach czarnej wiśni, malin i czarnego pieprzu, które rozwijają się na podniebieniu."