Chipotle Turcja Chili

Chipotle Turcja Chili
Chipotle Turcja Chili może być tylko bezglutenowe i bezmleczne przepis, którego szukałeś. Ten przepis daje 8 porcji z 340 kalorii, 37g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Za $2.8 za porcję, ten przepis okładki 29% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w około 2 godziny i 5 minut. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Ten przepis z Taste of Home wymaga ciecierzycy, papryki, chili w proszku i pomidorów w puszkach. Niewiele osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 64%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Szybkie i łatwe Chili z indyka Chipotle do gotowania Chili, Chipotle Turcja Chili, oraz Chipotle Turcja Chili.

Instrukcje

1
Odcedź papryczki chipotle; odstawić 2 łyżki sosu adobo. Nasiona i posiekać trzy papryki; odstawić. (Zachowaj pozostałą paprykę i sos do innego użytku.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
(można Zastąpić Mozzarellą)(można Zastąpić Mozzarellą)
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
2
W dużym holenderskim piekarniku lub czajniku do zupy pokrytym sprayem do gotowania ugotuj indyka, marchewkę, zieloną paprykę, cebulę, czosnek i zarezerwowaną paprykę na średnim ogniu, aż mięso przestanie być różowe; w razie potrzeby odcedź. Dodaj pomidory, bulion, sos pomidorowy, oregano, bazylię, chili w proszku, kminek i zarezerwowany SOS adobo. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
(można Zastąpić Mozzarellą)(można Zastąpić Mozzarellą)
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
3
Dodaj fasolę. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut lub do podgrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona

Polecane wino: Cava, Shiraz, Grenache

Cava, Shiraz i Grenache to moje najlepsze typy Na Chili z indyka. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne w przypadku pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Franciszka Old Vines Zinfandel z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
St. Francis Old Vines Zinfandel
St. Francis Old Vines Zinfandel
Kiedy mówimy "stare winorośle", mamy na myśli winorośl, która ma co najmniej pięćdziesiąt, a często nawet sto lat. Znaleźliśmy serię małych winnic w hrabstwie Sonoma, które pochodzą z przełomu ubiegłego wieku. Ze względu na ich wielki wiek, działki te dają mniej niż cztery tony na akr wyjątkowo skoncentrowanych owoców. Winorośle Petite Sirah i Alicante bouschet posadzone wśród Zinfandel dodają tekstury i koloru mieszance polnej. "Zbiory mieliśmy późno, więc niektóre winogrona stały się rodzynkami, co jeszcze bardziej intensyfikuje smaki odmianowe. Po zmiażdżeniu wino jest fermentowane w zbiornikach ze stali nierdzewnej przez dwanaście do osiemnastu dni, a następnie leżakowane w nowych beczkach z amerykańskiego dębu od dwunastu do piętnastu miesięcy. Wino odbywa się kolejne cztery do ośmiu miesięcy po butelkowaniu. To pulchny, warstwowy Zin o złożonych smakach czarnej wiśni, malin i czarnego pieprzu, które rozwijają się na podniebieniu."
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia36
Magazyn