Chipotle-Sałatka Taco Z Krewetkami
Chipotle-Sałatka taco z krewetkami jest bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 257 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.97 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz miód, chili w proszku, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chipotle krewetki taco z awokado Salsa Verde, Chipotle potarł Steak Tacos z kremem Chipotle i Guacamole, oraz Chipotle Taco Salad dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w małej misce, mieszając trzepaczką. Stopniowo dodawać olej, stale mieszając trzepaczką.
Upiecz skorupki tortilli w temperaturze 350 ° C zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Podczas pieczenia muszli rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu.
Połączyć krewetki, chili proszki, i sól w dużej misce; wrzucić dobrze do herbu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj krewetki na patelni; gotować 2 minut z każdej strony lub aż do zrobienia.
Połącz sałatę, mango, pomidory i rzodkiewki.
Mżawka vinaigrette na sałatkę; wrzucić do płaszcza.
Umieścić około 1 1/2 szklanki sałatki w każdej skorupie tortilla; podzielić krewetki równomiernie między sałatki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Loveblock Pinot Gris. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
![Loveblock Pinot Gris]()
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris jest blady złoty z nutami zieleni. Rocznik 2013 to wytrawny styl z kwiatowymi aromatami i nutą dojrzałego ananasa. Podniebienie odsłania gotowaną gruszkę i krwawą pomarańczę, a kończy się odrobiną cytrusów, dobrą konsystencją i bogatym dotykiem w ustach.