Chipotle-Potarty Stek Z Boku
Chipotle-przetarł stek flanka może być tylko danie główne szukasz. Na 2,36 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 229 kalorii, 28g białka, oraz 11g tłuszczu. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, mielony pieprz chipotle chile, ser gorgonzola i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Chipotle potarł Steak Tacos z kremem Chipotle i Guacamole, Stek Z Wytartej Flanki Na Sucho, oraz Spice Rubbed Flank Steak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery do wysokiej.
Połącz pierwsze 3 składniki.
Stek posypać mieszanką chipotle.
Miejsce na patelni brojlerów; broil 5 minut z każdej strony.
Pokrój cienko w poprzek ziarna.
Rozgrzać olej w rondlu na średnim ogniu.
Dodać szalotki i czosnek; gotować 1 minutę.
Dodać mąkę; gotować 30 sekund, mieszając.
Dodać mleko; zagotować. Gotować, aż zmniejszy się o połowę.
Wyjąć z ognia; wymieszać z serem i pozostałymi składnikami.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Raymond R Collection Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Raymond R Collection Merlot]()
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.