Chipotle-marynowany stek Flatironowy z awokado-kukurydzianym smakiem

Chipotle-marynowany stek Flatironowy z awokado-kukurydzianym smakiem
Chipotle-marynowany stek Flatironowy z awokado-kukurydzianym smakiem jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 449 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.59 za porcję. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz koszerną sól i pieprz, cebulę, ziarna kukurydzy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Flatiron Steak Sandwich Z Ogórkiem, Imbirem I Ghost Chili Aioli, Chipotle-Stek Marynowany, oraz Balsamiczny-marynowany Grillowany stek z papryką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zapal grill lub podgrzej patelnię grillową. Ustaw stek płasko na powierzchni roboczej. Za pomocą ostrego noża ostrożnie przeciąć środek steku (równolegle do powierzchni roboczej), pozostawiając 1/2 cala mięsa przymocowanego z boku, dzięki czemu można go otworzyć jak książkę. W średniej misce lub naczyniu do pieczenia ułóż stek z flatironem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Flat Iron SteakFlat Iron Steak
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
W blenderze, połączyć sok pomarańczowy z chipotle, adobo, czosnek i 1 łyżka oliwy z oliwek i puree, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Zalać marynatą stek i odstawić na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
4
Tymczasem w innej średniej misce delikatnie wymieszaj awokado z kukurydzą, czerwoną cebulą, jalapeo, sokiem z limonki i pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
1 Suszony Pieprz Arbol1 Suszony Pieprz Arbol
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Wyjmij stek z marynaty, pozwalając nadmiar kapać z powrotem do miski; nie wycierać marynaty. Stek doprawiamy solą i pieprzem. Grilluj stek z masłem na płasko na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając raz, do średniego, około 6 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Przenieś stek na deskę do krojenia, przykryj folią i pozostaw na 5 minut. Stek cienko pokroić na ziarno i podawać z awokado-kukurydzianym smakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Suszony Pieprz Arbol1 Suszony Pieprz Arbol
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Cava, Grenache i Shiraz to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Bodegas Naveran Brut Nature Cava z oceną 4.5 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Bodegas Naveran Brut Nature Cava
Bodegas Naveran Brut Nature Cava
Cavas są bardzo uniwersalne jako aperitif przed posiłkiem i, oczywiście, cieszyć się podczas posiłku. Oprócz wszelkiego rodzaju smażonych potraw (spróbuj ze smażonymi wytopami lub kalmarami!), ta Natura Naveran Brut będzie pasować do miękkich serów, świeżych owoców, białych mięs (wieprzowina i kurczak), a nawet bogato aromatyzowanych czerwonych mięs. Ta Cava jest również świetna do samodzielnego popijania.Mieszanka: 40% Macabeo, 30% Parellada, 20% Chardonnay, 10% Xarello
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn