Chipotle-marynowany stek Flatironowy z awokado-kukurydzianym smakiem

Chipotle-marynowany stek Flatironowy z awokado-kukurydzianym smakiem jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 449 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.59 za porcję. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz koszerną sól i pieprz, cebulę, ziarna kukurydzy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Flatiron Steak Sandwich Z Ogórkiem, Imbirem I Ghost Chili Aioli, Chipotle-Stek Marynowany, oraz Balsamiczny-marynowany Grillowany stek z papryką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zapal grill lub podgrzej patelnię grillową. Ustaw stek płasko na powierzchni roboczej. Za pomocą ostrego noża ostrożnie przeciąć środek steku (równolegle do powierzchni roboczej), pozostawiając 1/2 cala mięsa przymocowanego z boku, dzięki czemu można go otworzyć jak książkę. W średniej misce lub naczyniu do pieczenia ułóż stek z flatironem.
W blenderze, połączyć sok pomarańczowy z chipotle, adobo, czosnek i 1 łyżka oliwy z oliwek i puree, aż będzie gładka.
Zalać marynatą stek i odstawić na 10 minut.
Tymczasem w innej średniej misce delikatnie wymieszaj awokado z kukurydzą, czerwoną cebulą, jalapeo, sokiem z limonki i pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek. Doprawić solą i pieprzem.
Wyjmij stek z marynaty, pozwalając nadmiar kapać z powrotem do miski; nie wycierać marynaty. Stek doprawiamy solą i pieprzem. Grilluj stek z masłem na płasko na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając raz, do średniego, około 6 minut z każdej strony.
Przenieś stek na deskę do krojenia, przykryj folią i pozostaw na 5 minut. Stek cienko pokroić na ziarno i podawać z awokado-kukurydzianym smakiem.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Bodegas Naveran Brut Nature Cava z oceną 4.5 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Bodegas Naveran Brut Nature Cava]()
Bodegas Naveran Brut Nature Cava
Cavas są bardzo uniwersalne jako aperitif przed posiłkiem i, oczywiście, cieszyć się podczas posiłku. Oprócz wszelkiego rodzaju smażonych potraw (spróbuj ze smażonymi wytopami lub kalmarami!), ta Natura Naveran Brut będzie pasować do miękkich serów, świeżych owoców, białych mięs (wieprzowina i kurczak), a nawet bogato aromatyzowanych czerwonych mięs. Ta Cava jest również świetna do samodzielnego popijania.Mieszanka: 40% Macabeo, 30% Parellada, 20% Chardonnay, 10% Xarello