Chipotle-Limonka Puree Słodkie Ziemniaki
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Chipotle-Limonka puree słodkie ziemniaki może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 212 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sól, brązowy cukier, chipotle chile w sosie adobo, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chipotle Puree Słodkie Ziemniaki, Chipotle Puree Słodkie Ziemniaki, oraz Chipotle Puree Słodkie Ziemniaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przebić każdy ziemniak widelcem 3 do 4 razy z każdej strony. Owinąć każdy ziemniak wilgotnym ręcznikiem papierowym. Kuchenka mikrofalowa na wysokości 8 minut, obracanie po 4 minutach. Lekko schłodzić.
Ziemniaki pokroić na pół; miąższ miąższu miażdżyć w misce. Miąższ zacieru.
Wymieszaj brązowy cukier, mleko, sok z limonki, chipotle chile, SOS adobo i sól do pulpy ziemniaczanej.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava
Wina wykorzystywane do produkcji cava są wybierane z wielką starannością i podlegają okresowi leżakowania wynoszącemu co najmniej cztery lata. Po 24 miesiącach – i raz w roku – dojrzewające butelki poddawane są technice déplacé, która polega na wytrząsaniu butelek w celu homogenizacji drożdży i uzyskania większej ekstrakcji pod względem ich aromatycznego i smakowego potencjału w ciągu ponad 48 miesięcy leżakowania. Rezultatem jest delikatna cava o jasnożółtym zabarwieniu, jasnych złotych odcieniach i niesamowitym blasku, a także ciekawe, złożone i mocne bukiety.Mieszanka: 60% Xare-lo, 20% Macabeo i 20% Parellada