Chipotle-Kotlety Wieprzowe Teriyaki

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj kotletów wieprzowych Chipotle-Teriyaki. Na 4,34 zł za porcję, ten przepis okładki 32% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 54g białka, 27g tłuszczu, oraz w sumie 499 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz grubo zmieloną paprykę, cebulę, mielony kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zmielony imbir, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto imbirowe z Krystalizowanym lukrem imbirowym jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kotlety Wieprzowe Z Grilla Teriyaki, Teriyaki-Kotlety Wieprzowe Ific, oraz Kotlety Wieprzowe Easy Teriyaki podobnych receptur.
Instrukcje
W przypadku sosu połącz pierwsze osiem składników w blenderze; przykryj i przetwarzaj do uzyskania gładkości.
Przełożyć do małej miski; odstawić.
Połącz pieprz ancho, olej, sól, oregano, pieprz i kminek; delikatnie przetrzyj po obu stronach kotletów wieprzowych.
Kotlety grillowane, przykryte, na średnim ogniu przez 4-5 minut z każdej strony lub aż termometr odczyta 145°, od czasu do czasu zalewając 1/3 szklanki sosu.
Posypać queso fresco; grillować 1-2 minuty dłużej lub aż ser zmięknie.
Odstawić mięso na 5 minut przed podaniem.
Podawać z pozostałym sosem.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili działa naprawdę dobrze z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Codorniu Brut Cava z oceną 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
![Codorniu Brut Cava]()
Codorniu Brut Cava
Bardzo jasny słomkowy żółty kolor z delikatnym i eleganckim musem. Na nosie widoczne są typowe owocowe aromaty tradycyjnych odmian. Cava kończy się przyjemnym, świeżym i zrównoważonym odczuciem w ustach.Cava ta została ochrzczona jako "oryginalna", ponieważ jest wytwarzana z tej samej mieszanki winogron, której użył Josep Raventós, twórca Codorniu Cavas w 1872 roku. Codorniu Cavas są produkowane wyłącznie z winogron pochodzących z naszych własnych winnic lub długoterminowych dostawców z programami współpracy z uprawą winorośli. Podczas zbiorów codziennie nadzorujemy i odbieramy winogrona, aby wytwarzać własne wina bazowe. Jest to najlepsza gwarancja naszej jakości.