Chipotle Indyk Taco Nadzienie
Chipotle Turkey Taco Filling może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 140 kalorii, 24g białka, oraz 3G tłuszczu. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 12 i kosztuje 1,84 zł za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka chipotle chiles w adobo, pomidory bez dodatku soli, mielony kminek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć grubą sól, można śledzić to danie główne z Zdrowy Surowy Budyń Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Harvest Garden Turkey Taco Filling, Kale, indyk i Taco z czarną fasolą-Plus 5 sposobów użycia, oraz Nadzienie Tofu Taco.
Instrukcje
Na dużej patelni, ciepły olej na średnim ogniu. Wymieszać cebulę, przykryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż dopiero zacznie kolorować, 5 do 6 protokół. Wymieszać z kminkiem i oregano.
Dodać indyka; podnieść ciepło do średnio-wysokiej. Gotować, często mieszając, aż do ugotowania i większość płynu odparuje, 12 do 15 minut. Wymieszać chiles, pomidory, sól i pieprz. Gotować, aż część płynu odparuje, o 10 protokół.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir]()
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.