Chipotle Dip z czarnej fasoli z wiórkami kukurydzianymi
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Chipotle Black Bean Dip with Corn Chips spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje 50 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 169 kalorii, 8G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Super Bowl. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz fasolę, sól, częściowo odtłuszczony ser mozzarella i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Chipotle, kukurydza i gulasz z Czarnej Fasoli, Sałatka z czarnej fasoli i kukurydzy z domowymi chipsami Tortilla, oraz Chipotle Black Bean, Corn, And Rice Bowl.
Instrukcje
Każdą tortillę pokroić na 6 klinów. Ułóż kliny w jednej warstwie na dużej blasze do pieczenia pokrytej natryskiem do gotowania.
Piec w 400 przez 10 minut lub do złotego koloru i chrupiące, mieszając od czasu do czasu.
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę na patelnię; gotować 8 minut lub do miękkości, od czasu do czasu mieszając.
Dodać kminek i czosnek; gotować 1 minutę.
Dodać oregano i fasolę; doprowadzić do wrzenia. Mash z masherem ziemniaczanym. Zmniejszyć ogień, i gotować 10 minut lub aż zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu.
Łyżka mieszanki fasoli do naczynia 3-cup gratin pokryte sprayem do gotowania. Top z serem.
Piec w 400 przez 12 minut lub aż gorące i bąbelkowe.
Połączyć pomidory i chile w mini robocie kuchennym; proces do gładkiej. Łyżka mieszanki pomidorowej na mieszaninie fasoli.