Chipotle Cytrusowe Marynowane Polędwiczki Wieprzowe

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj polędwicy wieprzowej marynowanej w cytrusach Chipotle. Ten przepis służy 4. Na $7.94 za porcję, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 190g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 1196 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać szalotki, chipotle chili, cilantro, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 472 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Chipotle Marynowana Polędwica Wieprzowa, Chipotle-Marynowana Polędwica Wieprzowa, oraz Polędwiczki wieprzowe z grilla marynowane w cytrusach i soi.
Instrukcje
Przygotuj i marynuj polędwiczki: przyciąć polędwiczki z nadmiaru tłuszczu i srebrnej skóry. Ustaw w małym niereaktywnym naczyniu do pieczenia.
Połączyć sok pomarańczowy, sok z cytryny, czosnek, szalotki i chipotle chili w małej misce i dobrze wymieszać.
Polędwiczki zalać i odstawić na 20 minut w temperaturze pokojowej.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Polędwiczki Sear ze wszystkich stron:
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej, żaroodpornej patelni na średnim ogniu.
Usuń polędwiczki z marynaty, zastrzegając marynatę. Polędwiczki wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem i doprawić solą i pieprzem.
Dodaj do patelni i gotować, obracając w razie potrzeby, przez 4 do 5 protokół, aż równomiernie rumiane.
Przenieść do piekarnika i piec przez 10 do 12 minut, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka czyta 140-145°F.
Wyjąć patelnię z piekarnika i przenieść polędwiczki na talerz i przykryć luźno folią aluminiową, aby się ogrzać. Pamiętaj, że uchwyt patelni jest nadal gorący po umieszczeniu patelni na górze pieca. Użyj rękawic kuchennych lub ochłodzić rączkę lodem.
Wlać marynatę do patelni i dodać bulion z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu i gotować przez 8 do 10 minut, aż zmniejszy się i zgęstnieje.
Wlać przez sito o drobnych oczkach do miski.
Polędwiczki pokroić na cienkie plasterki i ułożyć na półmisku.
SOS skropić wierzchem i posypać kolendrą.
Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese
Polędwiczki wieprzowe w menu? Spróbuj sparować z Malbec, Pinot Noir i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. La Celia Pioneer Malbec z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![La Celia Pioneer Malbec]()
La Celia Pioneer Malbec
2017 Finca La Celia Pioneer Malbec to atrakcyjne wino o aromatach świeżych i dojrzałych owoców, w doskonałej harmonii z delikatnością fiołków i dębowych nut starzenia. Bardzo dobry atak na podniebienie, z owocową koncentracją, typową dla Malbec, podniebienie średnio mocne, ale jednocześnie eleganckie. Jest to idealny Malbec do picia z Argetyną rostbef z typowymi "empanadas".