Chipotle Cranberry Crunchy Tacos
Chipotle Cranberry Crunchy Tacos może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 169 kalorii, 9g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis służy 8 i kosztuje 66 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz meksykański sos do gotowania chipotle, sos żurawinowy jagodowy, muszle taco i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Chipotle Quinoa słodkie ziemniaki Tacos z pieczoną żurawiną granat Salsa, Chipotle potarł Steak Tacos z kremem Chipotle i Guacamole, oraz Pieczone Chrupiące Tacos.
Instrukcje
W małej misce, wymieszać sos żurawinowy i sos do gotowania.
W 10-calowej patelni nonstick, podgrzać mieszaninę sosu i kurczaka na średnim ogniu około 10 minut lub do dokładnie ogrzanego i sos jest lekko zagęszczony.
Wypełnij każdą skorupę taco około 1/4 filiżanki nadzienia z kurczaka. Top z pożądanymi dodatkami.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 58 dolarów.
![Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir]()
Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir
Rocznik 2016 ich Emerald Ridge Pinot jest szczególnie skupiony i żywy, pięknie prezentując swoje zielone korzenie Doliny. Jasne aromaty wiśni, pudełka cygar i ciasta rabarbarowego wiodą drogę, a po czasie w kieliszku pojawiają się ciemniejsze zapachy jagód, jeżyn i kwiatu malin. Pikantne nuty tymianku, kardamonu i goździków zapewniają dodatkową warstwę złożoności. Usta są pełne pluszowych owoców czereśni/jagód, prowadzone na jędrnych taninach, dając wino, które sprawia, że wracasz po więcej. Ciasto z ciemnej wiśni z przyprawą gałki muszkatołowej odbija się echem w energetycznym finiszu. Słone, pikantne nuty dojrzałego koziego cheddaru wydobywają słodkie owoce w winie, podobnie jak pikantna dymiona przeszklona szynka lub grzybowa bruschetta.