Chipotle Burger
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu amerykańskich przepisów, więc spróbuj Chipotle Burger. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 954 kalorie, 49g białka, oraz 64G tłuszczu każdy. Na $3.95 za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Simply Recipes ma 1 fanów. Jeśli masz mielony kminek, cebula, papryka Poblano chile i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Chipotle - Salsa Burger, Chipotle pork burger, oraz Burger z kurczaka z guacamole i chipotle.
Instrukcje
Piecz (opcjonalnie) chiles poblano: jeśli w tym chiles Poblano w hamburgerze, trzeba będzie je najpierw upiec. Posmaruj poblanos odrobiną oleju i grilluj lub smaż je, aż będą czernione ze wszystkich stron. Alternatywnie można wziąć zwykłą, nie naoliwioną paprykę i umieścić je bezpośrednio na palniku gazowym, obracając je w razie potrzeby, aż zostaną poczernione ze wszystkich stron.
Umieść poczerniałą paprykę w przykrytej misce na 15 minut lub tak na parze. Obrać zwęgloną skórę i usunąć wszystkie nasiona. Pokroić w grube wstążki i wymieszać z odrobiną oleju roślinnego i soli i odstawić.
Zrobić chipotle Burger mix:
Wymieszać mieloną wołowinę, startą cebulę, mielone chipotles, SOS adobo, sól,kminek, i czarny pieprz razem w dużej misce.
Delikatnie wymieszać, aż składniki się połączą. Nie nadmiernie wymieszać lub hamburgery będą trudne.
Forma kotlety burger: forma 4-6 kotlety z mieszanki burger, o 1/4 funta do 1/3 funta każdy. Naciśnij płytkie Wcięcie w środku pasztecików, aby utrzymać hamburgery z nadmuchiwania podczas grillowania (przeczytaj o tym, dlaczego to działa tutaj).
Przygotuj grill: przygotuj grill gazowy lub węglowy do grillowania na średnim ogniu lub do momentu, gdy będziesz mógł trzymać rękę o cal nad rusztami przez 1 sekundę.
Ułożyć hamburgery na grillu i gotować z pokrywką w dół przez 6-7 protokół. Podnieś pokrywkę, Odwróć hamburgery i kontynuuj grillowanie z pokrywką w dół przez kolejne 6-7 minut, w zależności od tego, jak gorący jest grill i jak dobrze zrobione wolisz hamburgery. Gotować, aż temperatura wewnętrzna wynosi 60° dla średnio rzadkich, lub 160 ° F dla dobrze zrobione.
Dodać ser i grill bułki: gdy hamburgery są prawie gotowe, umieścić plasterek sera jack na każdym patty i zamknąć pokrywkę grill. Ser powinien stopić się w ciągu nieco ponad minuty.
Jeśli chcesz tosty bułki burger z hamburgery, toast je po masz odwrócił hamburgery. Uważaj, aby bułki nie paliły się; gdy są lekko upieczone, przenieś je na tacę w pobliżu grilla.
Podawać: gdy hamburgery są gotowe, umieścić je na bułki. Top z plasterkami awokado, następnie niektóre z pieczonych poblanos (jeśli używasz), trochę kolendry, i ostry sos