Chipotle Burger

Chipotle Burger
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu amerykańskich przepisów, więc spróbuj Chipotle Burger. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 954 kalorie, 49g białka, oraz 64G tłuszczu każdy. Na $3.95 za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Simply Recipes ma 1 fanów. Jeśli masz mielony kminek, cebula, papryka Poblano chile i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Chipotle - Salsa Burger, Chipotle pork burger, oraz Burger z kurczaka z guacamole i chipotle.

Instrukcje

1
Piecz (opcjonalnie) chiles poblano: jeśli w tym chiles Poblano w hamburgerze, trzeba będzie je najpierw upiec. Posmaruj poblanos odrobiną oleju i grilluj lub smaż je, aż będą czernione ze wszystkich stron. Alternatywnie można wziąć zwykłą, nie naoliwioną paprykę i umieścić je bezpośrednio na palniku gazowym, obracając je w razie potrzeby, aż zostaną poczernione ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Meksykańskie Chorizo WieprzoweMeksykańskie Chorizo Wieprzowe
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
2
Umieść poczerniałą paprykę w przykrytej misce na 15 minut lub tak na parze. Obrać zwęgloną skórę i usunąć wszystkie nasiona. Pokroić w grube wstążki i wymieszać z odrobiną oleju roślinnego i soli i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Zrobić chipotle Burger mix: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
4
Wymieszać mieloną wołowinę, startą cebulę, mielone chipotles, SOS adobo, sól,kminek, i czarny pieprz razem w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
(można Zastąpić Mozzarellą)(można Zastąpić Mozzarellą)
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Delikatnie wymieszać, aż składniki się połączą. Nie nadmiernie wymieszać lub hamburgery będą trudne.
6
Forma kotlety burger: forma 4-6 kotlety z mieszanki burger, o 1/4 funta do 1/3 funta każdy. Naciśnij płytkie Wcięcie w środku pasztecików, aby utrzymać hamburgery z nadmuchiwania podczas grillowania (przeczytaj o tym, dlaczego to działa tutaj).
Składniki, których będziesz potrzebować
Miski Wypełnione MusztardąMiski Wypełnione Musztardą
7
Przygotuj grill: przygotuj grill gazowy lub węglowy do grillowania na średnim ogniu lub do momentu, gdy będziesz mógł trzymać rękę o cal nad rusztami przez 1 sekundę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
8
Grill hamburgery: 
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
9
Ułożyć hamburgery na grillu i gotować z pokrywką w dół przez 6-7 protokół. Podnieś pokrywkę, Odwróć hamburgery i kontynuuj grillowanie z pokrywką w dół przez kolejne 6-7 minut, w zależności od tego, jak gorący jest grill i jak dobrze zrobione wolisz hamburgery. Gotować, aż temperatura wewnętrzna wynosi 60° dla średnio rzadkich, lub 160 ° F dla dobrze zrobione.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
10
Dodać ser i grill bułki: gdy hamburgery są prawie gotowe, umieścić plasterek sera jack na każdym patty i zamknąć pokrywkę grill. Ser powinien stopić się w ciągu nieco ponad minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Monterey JackSer Monterey Jack
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
11
Jeśli chcesz tosty bułki burger z hamburgery, toast je po masz odwrócił hamburgery. Uważaj, aby bułki nie paliły się; gdy są lekko upieczone, przenieś je na tacę w pobliżu grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka HamburgerowaBułka Hamburgerowa
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
12
Podawać: gdy hamburgery są gotowe, umieścić je na bułki. Top z plasterkami awokado, następnie niektóre z pieczonych poblanos (jeśli używasz), trochę kolendry, i ostry sos
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Meksykańskie Chorizo WieprzoweMeksykańskie Chorizo Wieprzowe
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym

Polecane wino: Malbec, Merlot, Zinfandel

Malbec, Merlot i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na hamburgera. Merlot będzie idealnie pasował do klasycznego burgera ze standardowymi dodatkami. Odważniejsze dodatki wymagają odważniejszych win, takich jak malbec lub pieprzny zinfandel. Możesz spróbować Sur de los Andes Malbec. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.
Sur de los Andes Malbec
Sur de los Andes Malbec
Soczysty Malbec o żywej kwasowości z nutami malin, jeżyn i śliwek utkanych z miękkimi taninami i pikantnym wykończeniem. Wszystkie winogrona są podwójnie sortowane po przybyciu do winnicy. Wszystkie fermentacje odbywają się naturalnie z rodzimymi drożdżami. Fermentacja trwa 20 dni z 2 dniami zimnej maceracji, w temperaturach między 24-27 stopni Celsjusza, aby osiągnąć największą złożoność. Następnie wino przechodzi 100% fermentację Malolaktyczną i jest starzone w starszych dębowych beczkach.
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia40
Magazyn