Chimichurri Flank stek z grillowanym Radicchio i cebulą

Chimichurri Flank stek z grillowanym Radicchio i cebulą jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4. Na $4.4 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 383 kalorie, 38g białka, oraz 23G tłuszczu. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowoamerykańskiej. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, więcej octu po sherry, ocet po sherry i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest super. Spróbuj Grillowany Stek Z Chimichurri, Grillowany stek z Chimichurri, oraz Grillowany stek z flanki i Fingerlingi z Chimichurri dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 ½ funta stek o grubości około 1 cala
W misce robota kuchennego dodaj miętę, pietruszkę, oregano, Bazyl, wraz z oliwą z oliwek, octem winnym sherry. Pulse aż dobrze wymieszane, ale nie puree.
Dodać ¼ łyżeczki czarnego pieprzu, ½ łyżeczki soli, mielony czosnek, mielone szalotki i pokruszony czerwony pieprz. Pulsuj jeden lub dwa razy, aż mieszanina zostanie po prostu połączona.Odstawić 1 filiżankę chimichurri w niereaktywnej misce, przykryć folią i rezerwy w temperaturze pokojowej do 6 godzin. (Jeśli gotowanie stek w inny dzień, przechowywać w lodówce sos do 3 dni. Doprowadzić go do temperatury pokojowej przed podaniem.) Przyprawić stek 1 łyżeczką soli koszernej z każdej strony, a także ¼ łyżeczki czarnego pieprzu z każdej strony i umieścić w dużej, zamykanej plastikowej torbie.
Dodaj pozostałe chimichurri. Zamknąć worek i przechowywać stek w lodówce przez co najmniej 2 godziny i do 4 godzin.Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu.Gdy stek zostanie zamarynowany, wyjmij go z lodówki i pozwól mu osiągnąć temperaturę pokojową na 30 minut. Zetrzyj SOS chimichurri ze steku i wyrzuć SOS.
Połóż stek na gorącej patelni grillowej.Na stek, który jest o 1 cal grubości, gotować przez 6 protokół z pierwszej strony. Następnie odwróć go i nadal gotować, aż stek jest gotowy, o 4 minut więcej dla rzadszej stronie średnio-rzadkie.Po ugotowaniu według własnych upodobań przesuń stek na desce do krojenia. Odstawić na 6 do 8 minut. To bardzo ważne.Gdy będzie gotowy do podania pokroić stek w poprzek ziarna na przekątnej i wachlować plastry na półmisku. Łyżka trochę chimichurri nad mięsem i podawać z pozostałym sosem na stole, wraz z chrupiącym chlebem, grillowanym radicchio i cebulą.
Stek pokroić w poprzek ziarna na przekątnej i odcedzić plastry na talerzu. Łyżka trochę chimichurri na mięso i podawać z pozostałym sosem na stole.Grillowany RADICCHIO i oniony rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu.
Pokrój radicchio na ćwiartki dbając o pozostawienie końca korzenia nienaruszonego, aby ćwiartki pozostały razem.
Oliwę z oliwek obficie natrzeć na wszystkie strony warzyw.
Posypać dużą ilością grubej soli i pieprzu. Plastry cebuli posmarować olejem, solą i pieprzem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Motłoch Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Merlot]()
Rabble Merlot
Czarna wiśnia, ciemna jagoda, słodowa czekolada z niuansowymi nutami francuskiego dębu wanilii i mokki. Eleganckie i wyrafinowane na podniebieniu z dużą ilością ciemnych owoców prowadzących do jedwabistego, miękkiego wykończenia.