Chilijski Chleb Świąteczny

Chilijski Chleb Świąteczny
Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 281 kalorii, 9g białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sól, brandy, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Panettone świąteczny chleb do Maszyny do chleba, Chleb Świąteczny, oraz Julekake-Świąteczny Chleb.

Instrukcje

1
W szklanej miarce 2-szklankowej wymieszaj 1/2 szklanki ciepłej wody (105 ° F do 46°) i cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
2
Posypać drożdże i wymieszać, a następnie odstawić do spienienia, o 5 protokół. Wymieszać z mąką, przykryć folią i odstawić w temperaturze pokojowej, aż gąbka wzrośnie do góry miarki, 20 do 30 minut. Odkryć i wymieszać mieszaninę w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
W misce miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie wiosła, ubić masło i cukier, aż puszyste, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Dodać sól i skórkę i ubić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
3
Dodaj 3 jajka, 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
4
Dodaj gąbkę i ubijaj do połączenia.
5
Dodać 2 szklanki mąki i wymieszać z małą prędkością, aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
6
Dodaj pozostałą 1 szklankę mąki, Pozostałe 1 jajko, brandy i wanilię i wymieszaj z małą prędkością, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
7
Zwiększ prędkość do średniej i ubijaj ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
8
Dodaj wiśnie, ciemne i złote rodzynki i kandyzowane owoce i wymieszaj z małą prędkością, aż do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote RodzynkiZłote Rodzynki
Owoce KandyzowaneOwoce Kandyzowane
CzereśnieCzereśnie
9
Lekko masło czyste, duża miska. Obróć ciasto na powierzchnię roboczą i uformuj w kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
10
Ciasto przełożyć do miski i obrócić, aby pokryć olejem. Przykryj miskę szczelnie folią z tworzywa sztucznego i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym, wolnym od przeciągów obszarze, aż podwoi się objętość, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
11
Linia o średnicy 8 cali (u góry) doniczka z folią i lekko nasmarowaną folią. (Alternatywnie, lekko nasmarować 9-calowy Kształt sprężyny z 3-calowymi bokami.) Obrócić ciasto na powierzchnię roboczą i zagnieść 1 minutę, a następnie przenieść do garnka lub patelni. Przykryj folią i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym, wolnym od przeciągów obszarze, aż podwoi się objętość, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
Folia FoliowaFolia Foliowa
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
GarnekGarnek
12
Ułóż stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Wyjmij folię z ciasta na patelni i przenieś patelnię do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
14
Piec 20 minut, następnie ułóż arkusz folii luźno na bochenku. Kontynuuj pieczenie, aż chleb będzie ładnie dmuchany i złocisto-brązowy, o 25 do 30 minut więcej. Schłodzić w patelni na stojaku 10 minut, a następnie odkroić i ostudzić całkowicie przed krojeniem i jedzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
1
* Rozpuszczenie drożdży w wodzie o odpowiedniej temperaturze jest kluczowe: woda, która nie jest wystarczająco gorąca, spowoduje zbyt powolny wzrost; woda, która jest zbyt gorąca, zabije drożdże, a ciasto w ogóle nie wzrośnie. Użyj termometru do natychmiastowego odczytu, aby sprawdzić temperaturę wody: aby uzyskać dokładny odczyt, zacznij od większej ilości wody niż potrzebujesz,a następnie wylej dodatkową.* Pamiętaj, aby używać aktywnych suchych drożdży, a nie natychmiastowych.* Zanim zaczniesz, upewnij się, że masło i jajka mają temperaturę pokojową. Aby ogrzać jajka, umieść je w małej misce, a następnie dodaj kilka zmian gorącej wody do przykrycia.* Mikser Stojący jest najlepszy do tego chleba, który jest zbyt miękki, aby wyrabiać ręcznie i wyczerpujący, aby wyrabiać mieszając. Użyj uchwytu wiosła, aby uzyskać najlepsze rezultaty.* Sztuczka piekarza: Użyj pustej owijki z masłem, aby nasmarować miskę do wyrośnięcia.* Pozwalając na wyrośnięcie ciasta, poszukaj ciepłej, wolnej od przeciągów powierzchni kuchni. Jeśli Twoja kuchnia jest nieco zimna, włącz piekarnik do najniższego ustawienia i ustaw ciasto na płycie kuchennej (ale nie zbyt blisko otworów wentylacyjnych piekarnika).
Składniki, których będziesz potrzebować
DrożdżeDrożdże
MasłoMasło
ChlebChleb
CiastoCiasto
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn