Chili z indykiem i fasolą
Chili z indykiem i fasolą to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 15 porcjami. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 214 kalorii, 22g białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. 33 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka fasoli, chili w proszku, mielonego indyka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%. Spróbuj Indyk Chili Z Białą Fasolą, W pracy: Indyk Chili z czarną fasolą i Jalapeno, oraz Indycze Chili Z Ziemniakami I Czarną Fasolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotuj indyka, cebulę i zielony pieprz w dużym garnku do zupy lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż indyk nie będzie już różowy, około 10 minut, często mieszając; nadmiar tłuszczu deszcz. Wymieszaj duszone pomidory, fasolę chili, fasolę nerkową, fasolę pinto, czarną fasolę, pieprz jalapeno, czosnek, chili w proszku, melasę, kminek, kostkę bulionu, oregano, sól i pieprz cayenne do mieszaniny indyka.
Doprowadzić chili do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i przykryć garnek. Dusić, aż warzywa będą miękkie i smaki mają mieszane, o 20 protokół.