Chili z czarnej fasoli z dyni
Przepis Black Bean Chili z dyni jest gotowy w około 3 godziny i 30 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 201 kalorii, 7G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Dobrze sprawdza się jako zupa. Udaj się do sklepu i odebrać fasolę, dyni, cebuli i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Black Bean and Butternut Squash Chili, Black Bean Butternut Squash Chili, oraz Dynia Czarna Fasola Chili.
Instrukcje
Rozgrzać olej w ciężkim dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, aż będzie miękka i zacznie brązowieć, często mieszając, o 8 protokół.
Dodać czosnek; wymieszać 1 minutę.
Posypać chili w proszku i kolendry ponad; wymieszać 1 minutę. Wymieszaj pomidory z sokiem, fasolą, Chipotle i oregano.
Dodać 10 szklanek wody. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu, przykryć pokrywką lekko uchylony, i gotować na wolnym ogniu, aż fasola będzie miękka, mieszając od czasu do czasu, około 2 godzin (czas będzie się różnić w zależności od świeżości fasoli). Doprawić do smaku grubą solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. DO AHEAD: Chili może być wykonane do 2 dni wcześniej. Lekko schłodzić. Przechowywać w lodówce odkryte do zimna, a następnie przykryć i przechowywać schłodzone. Rozgrzej chili przed kontynuowaniem.
Wymieszać squash i bulgur do chili. Dusić odkryte na średnim ogniu, aż squash i bulgur są miękkie, o 30 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podziel chili między miseczki.
Podawać ze śmietaną, serem, czerwoną cebulą, kolendrą i marynowanymi pierścieniami jalapeño.