Przepis Black Bean Chili z dyni jest gotowy w około 3 godziny i 30 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 201 kalorii, 7G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Dobrze sprawdza się jako zupa. Udaj się do sklepu i odebrać fasolę, dyni, cebuli i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Black Bean and Butternut Squash Chili, Black Bean Butternut Squash Chili, oraz Dynia Czarna Fasola Chili.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej w ciężkim dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodać cebulę i gotować, aż będzie miękka i zacznie brązowieć, często mieszając, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
3
Dodać czosnek; wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
4
Posypać chili w proszku i kolendry ponad; wymieszać 1 minutę. Wymieszaj pomidory z sokiem, fasolą, Chipotle i oregano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory W Soku
Chili W Proszku
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Kolendra
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Fasola
5
Dodać 10 szklanek wody. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu, przykryć pokrywką lekko uchylony, i gotować na wolnym ogniu, aż fasola będzie miękka, mieszając od czasu do czasu, około 2 godzin (czas będzie się różnić w zależności od świeżości fasoli). Doprawić do smaku grubą solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. DO AHEAD: Chili może być wykonane do 2 dni wcześniej. Lekko schłodzić. Przechowywać w lodówce odkryte do zimna, a następnie przykryć i przechowywać schłodzone. Rozgrzej chili przed kontynuowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny Mielony
Sól Gruboziarnista
Fasola
Papryka Chili
Woda
6
Wymieszać squash i bulgur do chili. Dusić odkryte na średnim ogniu, aż squash i bulgur są miękkie, o 30 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podziel chili między miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Bulgur
Nóż Do Obierania
Papryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Podawać ze śmietaną, serem, czerwoną cebulą, kolendrą i marynowanymi pierścieniami jalapeño.
Cava, Grenache i Shiraz to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Segura Viudas Reserva Heredad Cava Brut. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 25 dolarów za butelkę.