Wołowina Chili z czerwoną fasolą i czekoladą wymaga ok. 2 godziny i 40 minut od początku do końca. To danie główne ma 731 kalorii, 66g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Na $3.3 za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka pasty pomidorowej, koszerna sól i pieprz, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest super. Spróbuj Domowa Wołowina Chili z fasolą, Chili wołowe z czarną fasolą, oraz Crockpot Wołowina Chili z fasolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Robienie chili to nic innego jak łączenie warstw smaku i pozwalanie im gotować razem. Przyzwyczajaj się do degustacji przepisów etapami; w ten sposób, jeśli coś nie jest w porządku, można dokonać korekt na miejscu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
2
Łopatkę wołową doprawić solą i pieprzem, a następnie włożyć do dużego garnka do zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby pokryć przez 1 cal, około 3 kwarty i umieść na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia i odtłuścić pianę, która unosi się na powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
4
Wymieszać w cebuli, czosnek, chipotles, i jalapeno. Wymieszać w proszku Ancho Chile.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's® – Bez Dodatku Soli
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Wlać całą puszkę pomidorów, z płynem, do miski i ręcznie zmiażdżyć, aż stanie się gruba; dodać pokruszone pomidory do garnka wraz z pastą pomidorową. Dusić, aż mięso jest przetargu widelec i rozpada się bez oporu, o 2 godziny. Gdy gotuje się, w razie potrzeby dodaj więcej wody. Po ugotowaniu chili przez kilka godzin, weź drewnianą łyżkę i energicznie ubijaj, aby mięso rozpadło się na kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do Przyprawienia
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Woda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Dodaj kolejną warstwę smaku, mieszając w fasoli i mączki kukurydzianej. Doprawić solą i pieprzem i gotować na wolnym ogniu przez kolejną godzinę, od czasu do czasu mieszając. Częściowo przykryj garnek, aby para nie została uwięziona pod pokrywką i kapała do chili, co czyni ją wodnistą. W ciągu ostatnich 5 minut gotowania wymieszaj startą czekoladę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Udekoruj każdą porcję rozdrobnionym cheddarem i krakersami z saltine.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krakersy Saltine
Rozdrobniony Ser Cheddar
8
Ten domowy proszek chili doda Dymnej głębi chili i jako suchy środek do steków. Toast kawałki ancho chile na małym ogniu w suchej patelni, aż pachnące, potrząsając patelni, aby nie przypalić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Ancho Chili Pepper
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Umieść chiles w mini robocie kuchennym i pulsuj na proszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
10
Dodaj pozostałe składniki i buzz ponownie połączyć.
Cava, Grenache i Shiraz to moje najlepsze propozycje na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Marques de Caceres Cava. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.