Chili od podstaw
Chili od podstaw może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 338 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.19 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Jeśli masz pomidory, cebulę, mieloną wołowinę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Chili od podstaw, Ciasto rumowe od podstaw, oraz Pizza od podstaw.
Instrukcje
Włożyć olej do dużego garnka na średnim ogniu. Gdy jest gorąco, dodaj zmielone mięso i posyp solą i pieprzem. Wyregulować ciepło tak, że skwierczy stale, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aby go rozbić, aż mięso brązowieje na całym (5-10 minut).
Dodaj cebulę i gotuj, mieszając raz na jakiś czas, aż zmięknie i zmieni kolor na złoty (3-5 minut).
Dodaj czosnek, chili w proszku, kminek i oregano i gotuj, stale mieszając, aż mieszanina stanie się pachnąca (kolejna minuta).
Dodaj pomidory, chili i fasolę do garnka, wraz z wystarczającą ilością wody, aby pokryć wszystko o 2-3 cale. Doprowadzić do wrzenia, a następnie obniżyć ciepło tak mieszaniny pęcherzyki równomiernie, ale nie wściekle, i przykryć. Gotować w stanie niezakłóconym przez 30 minut. Następnie wymieszaj chili co około 20 minut i dostosuj ciepło, aby delikatnie się bąbelkowało; dodaj więcej wody, 1/2 szklanki na raz, jeśli chili zacznie przyklejać się do dna garnka.
Gdy fasola zacznie mięknąć (30-60 minut, w zależności od rodzaju fasoli i tego, czy je namoczyłeś, czy nie), posyp solą i pieprzem. Kontynuuj gotować, mieszając od czasu do czasu i dodając wodę, jeśli garnek wygląda zbyt sucho, aż fasola będzie dość miękka, ale nadal nienaruszona-zajmie to mniej więcej tyle samo czasu, ile zajęło im zmiękczenie. Gdy fasola jest bardzo delikatna, smakuj, dostosuj przyprawę i podawaj, przyozdobione kolendrą.
Odcedzić i opłukać około 4 filiżanki, lub 2 (15-uncja) puszki, z fasoli w puszkach; dodać je zamiast suszonej fasoli w kroku nie dodawać wody. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć ogień do bańki, przykryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż wszystko zgęstnieje (20 minut lub tak). Następnie kontynuuj krok
Chili z wszelkiego rodzaju suszoną fasolą: spróbuj czarnej fasoli, białej fasoli, ciecierzycy lub soczewicy (soczewica będzie gotowa 30 minut po dodaniu ich do garnka).
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Masia Puigmolto może Xa Brut Cava z 4.6 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Masia Puigmolto Can Xa Brut Cava]()
Masia Puigmolto Can Xa Brut Cava