Chili Nadziewane Tuńczykiem
Need a bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian przystawka? Chili Nadziewane tuńczykiem może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 269 kalorii, 9g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Mieszanka Anaheim chiles, tuńczyk albacore w wodzie, marchew i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 50 minut. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Ancho Chiles Nadziewane tuńczykiem i ziemniakami, Nadziewane Chiles Poblano w białym ryżu (Arroz Blanco con Chiles Rellenos de Queso), oraz Mincemeat faszerowane Chiles: Otros Chiles en Frio.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Aby char chiles: nad płomieniem gazowym, char chiles ze wszystkich stron, aż poczernieje, umieszczając je w zamykanej plastikowej torbie, aby pocić się przez około 10 minut.
Wyjmij chili z torby i, za pomocą ręczników papierowych, wytrzyj zwęgloną skórę z chili. Za pomocą noża do parkowania pokrój chiles na środku, aby odsłonić wnętrze, uważając, aby nie przeciąć ich w pełni na pół. Łyżką zgarnij nasiona i żyłę, zachowując nienaruszoną łodygę i resztę chile.
Umieść chiles w szklanym naczyniu do pieczenia 9-by-13-calowym i odstaw na farsz.
Połącz tuńczyka, groszek, kukurydzę i majonez w małej misce. Doprawić solą i pieprzem i odstawić.
Aby uzyskać płyn do trawienia: gotuj marchewki we wrzącej osolonej wodzie, aż będą chrupiące, około 3 minut.
Odcedzić i odstawić do ostygnięcia.
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, dodać czosnek i cebulę i gotować, aż cebula są lekko ugotowane, ale nadal chrupiące, 5 minut.
Dodaj 2/3 szklanki wody i octu i doprowadzić do gotować na wolnym ogniu (patrz Cook ' s Note, poniżej).
Dodaj marchew, oregano i liście laurowe. Dusić, aż warzywa będą chrupiące-miękkie i prawie cały ocet wyparował, 8 protokół.
Napychanie papryki: napychanie papryki mieszaniną tuńczyka.
Umieść z powrotem w naczyniu do pieczenia; powinny pasować przytulnie.
Wlać ciepłą marynowaną mieszaninę na nadziewane chiles i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Przykryć i schłodzić przez 2 godziny lub przez noc.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Maddalena Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Maddalena Merlot]()
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot oferuje aromaty dojrzałych owoców i przypraw dębowych z nutami wanilii i anyżu. Dojrzałe smaki owocowe to jasna śliwka i Malina. Owocowe smaki witają podniebienie, a miękkie taniny ramują świeżą konsystencję, która okrywa usta.