Chili Nadziewane Tuńczykiem

Chili Nadziewane Tuńczykiem
Need a bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian przystawka? Chili Nadziewane tuńczykiem może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 269 kalorii, 9g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Mieszanka Anaheim chiles, tuńczyk albacore w wodzie, marchew i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 50 minut. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Ancho Chiles Nadziewane tuńczykiem i ziemniakami, Nadziewane Chiles Poblano w białym ryżu (Arroz Blanco con Chiles Rellenos de Queso), oraz Mincemeat faszerowane Chiles: Otros Chiles en Frio.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Aby char chiles: nad płomieniem gazowym, char chiles ze wszystkich stron, aż poczernieje, umieszczając je w zamykanej plastikowej torbie, aby pocić się przez około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokroić Na Paski O Grubości 1/2 CalaPokroić Na Paski O Grubości 1/2 Cala
3
Wyjmij chili z torby i, za pomocą ręczników papierowych, wytrzyj zwęgloną skórę z chili. Za pomocą noża do parkowania pokrój chiles na środku, aby odsłonić wnętrze, uważając, aby nie przeciąć ich w pełni na pół. Łyżką zgarnij nasiona i żyłę, zachowując nienaruszoną łodygę i resztę chile.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
4
Umieść chiles w szklanym naczyniu do pieczenia 9-by-13-calowym i odstaw na farsz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy CzęściCzerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
1
Połącz tuńczyka, groszek, kukurydzę i majonez w małej misce. Doprawić solą i pieprzem i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Aby uzyskać płyn do trawienia: gotuj marchewki we wrzącej osolonej wodzie, aż będą chrupiące, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
3
Odcedzić i odstawić do ostygnięcia.
4
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, dodać czosnek i cebulę i gotować, aż cebula są lekko ugotowane, ale nadal chrupiące, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
5
Dodaj 2/3 szklanki wody i octu i doprowadzić do gotować na wolnym ogniu (patrz Cook ' s Note, poniżej).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
6
Dodaj marchew, oregano i liście laurowe. Dusić, aż warzywa będą chrupiące-miękkie i prawie cały ocet wyparował, 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
7
Lekko ostudzić.
8
Napychanie papryki: napychanie papryki mieszaniną tuńczyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
9
Umieść z powrotem w naczyniu do pieczenia; powinny pasować przytulnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
10
Wlać ciepłą marynowaną mieszaninę na nadziewane chiles i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Przykryć i schłodzić przez 2 godziny lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
11
Podawać na zimno.

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Maddalena Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot oferuje aromaty dojrzałych owoców i przypraw dębowych z nutami wanilii i anyżu. Dojrzałe smaki owocowe to jasna śliwka i Malina. Owocowe smaki witają podniebienie, a miękkie taniny ramują świeżą konsystencję, która okrywa usta.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn