Need a bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian przystawka? Chili Nadziewane tuńczykiem może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 269 kalorii, 9g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Mieszanka Anaheim chiles, tuńczyk albacore w wodzie, marchew i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 50 minut. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Ancho Chiles Nadziewane tuńczykiem i ziemniakami, Nadziewane Chiles Poblano w białym ryżu (Arroz Blanco con Chiles Rellenos de Queso), oraz Mincemeat faszerowane Chiles: Otros Chiles en Frio.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Aby char chiles: nad płomieniem gazowym, char chiles ze wszystkich stron, aż poczernieje, umieszczając je w zamykanej plastikowej torbie, aby pocić się przez około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
3
Wyjmij chili z torby i, za pomocą ręczników papierowych, wytrzyj zwęgloną skórę z chili. Za pomocą noża do parkowania pokrój chiles na środku, aby odsłonić wnętrze, uważając, aby nie przeciąć ich w pełni na pół. Łyżką zgarnij nasiona i żyłę, zachowując nienaruszoną łodygę i resztę chile.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Guma Owocowa W Paski Pomarańczowe
4
Umieść chiles w szklanym naczyniu do pieczenia 9-by-13-calowym i odstaw na farsz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
1
Połącz tuńczyka, groszek, kukurydzę i majonez w małej misce. Doprawić solą i pieprzem i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Mandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Aby uzyskać płyn do trawienia: gotuj marchewki we wrzącej osolonej wodzie, aż będą chrupiące, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
1 Pasek Skórki Z Cytryny
3
Odcedzić i odstawić do ostygnięcia.
4
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, dodać czosnek i cebulę i gotować, aż cebula są lekko ugotowane, ale nadal chrupiące, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
5
Dodaj 2/3 szklanki wody i octu i doprowadzić do gotować na wolnym ogniu (patrz Cook ' s Note, poniżej).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
1 Pasek Skórki Z Cytryny
6
Dodaj marchew, oregano i liście laurowe. Dusić, aż warzywa będą chrupiące-miękkie i prawie cały ocet wyparował, 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Mandarynki, Każda
9
Umieść z powrotem w naczyniu do pieczenia; powinny pasować przytulnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej
10
Wlać ciepłą marynowaną mieszaninę na nadziewane chiles i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Przykryć i schłodzić przez 2 godziny lub przez noc.
Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Maddalena Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot oferuje aromaty dojrzałych owoców i przypraw dębowych z nutami wanilii i anyżu. Dojrzałe smaki owocowe to jasna śliwka i Malina. Owocowe smaki witają podniebienie, a miękkie taniny ramują świeżą konsystencję, która okrywa usta.