Chili-Limonka Grillowana Kukurydza
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Chili-Limonka grillowana kukurydza może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.06 za porcję. Jedna porcja zawiera 185 kalorii, 3G białka, oraz 13g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę limonki, chili w proszku, kukurydzę z uszami i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 17%. Podobne przepisy to Chili-Limonka Grillowana Kukurydza, Grillowana Kukurydza Chili Limonka, oraz Chili Lime grillowana kukurydza na kolbie.
Instrukcje
Usunąć ciężkie łuski zewnętrzne z kukurydzy; wyciągnąć łuski wewnętrzne.
Usunąć i wyrzucić jedwab. Ciągnij łuski nad kukurydzą. Przykryć kukurydzę wodą; odstawić na 1 godzinę.
Wymieszać 1/2 szklanki zmiękczonego masła, 1 łyżeczka. otarta Skórka z wapna i 1 łyżeczka. sok z limonki.
Odcedzić kukurydzę i osuszyć.
Kukurydza grillowa, bez pokrywy grilla, na średnim ogniu (300 do 35
25 minut lub do miękkości, często obracając.
Wyjąć kukurydzę z grilla. Ostrożnie odciągnij łuski i zwiąż resztką łuski lub sznurka kuchennego.
Rozprowadzić z żądaną ilością mieszanki masła.
Posypać kukurydzę równomiernie pożądaną ilością proszku chili.
Uwaga: wymieszać 1/2 łyżeczki. chili w proszku do mieszaniny masła, w razie potrzeby.