Chili con Carne
Chili con Carne może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 707 kalorii, 55g białka, oraz 44g tłuszczu każdy. Na 3,46 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jeśli masz grubo ostry ser cheddar, grubą sól koszerną, mielone goździki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 11 godzin i 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Czyste Jedzenie Chili Con Carne (Instant Pot),
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać 1/3 wołowiny, posypać solą. Gotować, aż rumiane, mieszając od czasu do czasu, o 3 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej, przenieść wołowinę do dużej miski. Powtórz jeszcze 2 razy z 2 łyżkami oleju i wołowiny.
Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dodać 1 łyżkę oleju i cebulę. Sauté do miękkości, 8 do 10 protokół.
Dodać czosnek; wymieszać 2 minuty.
Dodaj mielone anchos, kminek, ziele angielskie, cynamon i goździki; mieszaj do pachnącego, około 1 minuty.
Dodaj piwo; wymieszać 1 minutę, skrobanie się rumiane kawałki. Powrót wołowiny i soki do garnka.
Dodaj pomidory z sokiem, 2 szklanki wody, oregano i 2 łyżeczki grubej soli. Zagotować chili. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć pokrywką lekko uchylone, i gotować delikatnie, aż wołowina jest po prostu miękkie, 1 3/4 do 2 godzin. Schłodzić 1 godzinę, a następnie schłodzić, aż ostygnie. Cover; chill overnight.
Łyżka tłuszczu z chili. Doprowadzić chili na wolnym ogniu na średnim ogniu. Wymieszać z koncentratem pomidorowym.
Posypać masą; wymieszać, aby zmiksować. Gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje i wołowina jest bardzo delikatna, często mieszając, i dodając więcej wody przez 1/4 cupfuls jeśli zbyt grube, o 30 protokół.
Podziel chili między miseczki. Top z dekoracjami i podawać.