Chiles Rellenos i jajka z pomidorami Jalapeño Salsa
Chiles Rellenos i jajka z pomidorem Jalapeño Salsa może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 317 kalorii, 20g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 2,35 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz ząbek czosnku, cebulę, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać salsę można śledzić to danie główne z Deserowa Salsa Truskawkowa jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%. Spróbuj Chiles Rellenos i jajka z pomidorami Jalapeño Salsa, Ranch Chiles Rellenos z salsą Ancho Chile, oraz Piwo Chiles Rellenos Z Ciepłą Salsą Chipotle dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić salsę: Rozgrzej piekarnik do 40
Wyłóż blachę do pieczenia folią i wierzch z pomidorami, cebulą, czosnkiem i jalapeo.
Piec, aż zmiękną, o 25 protokół, obracając składniki w połowie pieczenia.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
Pomidory rdzeniowe, cebulę i czosnek obrać ze skórki i łodyżkę jalapeo.
Umieść warzywa, sok z limonki, kolendra i sól w robocie kuchennym i tętno tylko do chunky i włączone.
Przygotuj chiles: rozgrzej brojlery. Ułóż poblanos na folii wyłożonej blachy do pieczenia w jednej warstwie i broil 2 do 3 w. od ciepła do poczernienia, obracając w razie potrzeby, 10 do 12 minut. Umieścić chiles w misce, przykryć, i odstawić 10 protokół poluzować Skórki.
Obrać chiles, wyciągnąć łodygi (utrzymując chiles w stanie nienaruszonym, jak to możliwe)i usunąć nasiona łyżką lub palcami. Zasmaruj papierowymi ręcznikami. Rozgrzej piekarnik do 20
W misce połącz posiekaną cebulę i rozdrobniony ser. Ściśnij garści, tworząc 6 wąskich kłód. Ostrożnie rzeczy loguje się do chiles przez końce łodygi.
Wlać olej do dużego garnka na głębokość od 2 do 3 cali. i ciepła do 37
W międzyczasie oddziel 5 jaj. W misce miksera ubijaj białka, aż uformują się miękkie szczyty. W innej misce ubić żółtka z 1/3 szklanki mąki i 1/4 łyżeczki. sól.
Dodać łyżkę białka do mieszaniny żółtka i ubijać do połączenia, a następnie delikatnie złożyć mieszankę żółtkową w białka, aż zostaną włączone.
Umieść 1/2 szklanki mąki w płytkiej misce. Używając szczypiec lub rąk, zanurz chile najpierw w mąkę, a następnie w ciasto jajeczne, delikatnie obracając się do płaszcza. Delikatnie obniżyć chile do gorącego oleju. Powtórz z drugim chile. Gotować, aż zbrązowieje, delikatnie obracając raz szczypcami, o 4 protokół w sumie.
Przełożyć chiles na blachę wyłożoną papierowymi ręcznikami i ogrzać w piekarniku. Gotować Pozostałe chiles w ten sam sposób.
Aby kłusować jajka, napełnij szeroką, głęboką patelnię wystarczającą ilością wody, aby przykryć jajko ze skorupki o około 1 cal.
Podgrzewaj wodę, aż 1 lub 2 pęcherzyki pękną na powierzchni. Zmniejszyć ciepło, aż pęcherzyki tworzą się na dnie patelni i od czasu do czasu pop do powierzchni. Rozbij pozostałe 6 jaj, pojedynczo, do wody, utrzymując jaja blisko powierzchni. Gotuj, aż jajka zostaną zrobione tak, jak chcesz, 3 do 5 minut dla miękkich żółtek z twardymi białkami lub 7 do 10 minut dla jędrnych żółtek i białek.
Jaja wyjąć z wody łyżką szczelinową i przenieść na talerz.
Chiles podzielić na 6 talerzy, top każdy z jajkiem w koszulce i łyżką salsy, i służyć pozostałą salsę na boku.
Make ahead: Salsa utrzymuje 1 dzień, pokryte i schłodzone.