Chiles Rellenos

Chiles Rellenos
Chiles Rellenos może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 2,54 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 376 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Mieszanka chiles Poblano, olej canolan, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Chiles Anchos Rellenos de Queso (Ancho Chiles nadziewane serem), Nadziewane Chiles Poblano w białym ryżu (Arroz Blanco con Chiles Rellenos de Queso), oraz Zapiekanka Chiles (Chiles) Rellenos.

Instrukcje

1
Podgrzać brojlery do wysokiej i zorganizować stojak w górnej trzeciej części piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Połówki pomidora umieścić na blasze do pieczenia. Cebulę, czosnek i serrano rozrzucić wokół pomidorów. Dusić, aż skórki pomidorów zaczynają czernieć i blister, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Warzywa przełożyć do blendera, dodać odmierzony sok z limonki i sól, zmiksować na gładki przecier. Smak i doprawić dodatkową solą i sokiem z limonki w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
WarzywaWarzywa
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Lay 1 chile na powierzchni roboczej tak, że siedzi płasko naturalnie bez toczenia. Używając noża do parkowania, wykonaj dwa cięcia tworząc "T", najpierw krojąc środek chile wzdłuż od łodygi do końcówki, a następnie wykonując drugie cięcie prostopadle do pierwszego około 1/2 cala od łodygi, krojąc tylko w połowie chile (uważaj, aby nie odciąć całkowicie końca łodygi). Ostrożnie otwórz klapy, aby odsłonić wnętrze chile i za pomocą noża do parkowania ostrożnie wyciąć i usunąć rdzeń. Zeskrobać wnętrze małą łyżką, aby usunąć nasiona, żebra i pozostały rdzeń. Powtórzyć z pozostałą papryką.Włączyć 2 palniki gazowe do średnio-wysokiej temperatury.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Papryka ChiliPapryka Chili
NasionaNasiona
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
2
Miejsce 1 chile bezpośrednio na każdym palniku i pieczeń, obracając od czasu do czasu z kleszczami, aż poczerniałe i blistered ze wszystkich stron, o 5 do 7 protokół. (Alternatywnie, podgrzać brojlery do wysokiej i zorganizować stojak w górnej trzeciej części piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
SzczypceSzczypce
3
Umieść wszystkie chili bezpośrednio na stojaku. Broil, obracając od czasu do czasu szczypcami, aż chiles czernieją i blister ze wszystkich stron, o 8 do 10 protokół. Chiles będzie bardziej miękki przy użyciu brojlerów, a nie bezpośredni płomień, więc należy uważać, aby nie rozerwać je podczas farszu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
SzczypceSzczypce
4
Wyjąć do dużej miski żaroodpornej; powtórzyć z pozostałymi 2 chiles.Przykryć miskę szczelnie folią lub blachą do pieczenia i niech chiles pary, aż ostygnie wystarczająco do obsługi, o 15 protokół. Używając noża do masła, zeskrobać i wyrzucić Skórki chile, uważając, aby nie rozerwać chiles; odstawić chiles na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Papryka ChiliPapryka Chili
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Nóż Do MasłaNóż Do Masła
Folia FoliowaFolia Foliowa
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Rozgrzej piekarnik do 121° i ułóż stojak na środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Umieść stojak z drutu na blasze do pieczenia i odstaw na bok.Doprawić wewnątrz i na zewnątrz chiles solą i pieprzem. Stuff każdy chile, uważając, aby nie rozerwać je, z ćwierć sera (o sterty 2/3 Puchar) i zamknąć klapy nad serem; odstawić chiles bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SerSer
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
7
Żółtka ubić w średniej misce, aż będą rozjaśnione i spienione, około 2 minut; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Białka z odmierzoną solą umieścić w czystej, suchej misce miksera stojącego wyposażonego w nasadkę do ubijania. Beat na dużej prędkości, aż sztywne szczyty tworzą, o 1 1/2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Wyjmij miskę z miksera, dodaj żółtka i złóż gumową szpatułką ,aż się połączysz (nie spuszczaj z niej białek); odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu, aż będzie gorący, około 4 minut. Sprawdź, czy olej jest gorący, zanurzając uchwyt drewnianej łyżki lub drewnianej pałeczki, aż dotknie dna patelni-olej powinien energicznie bąbelkować. Pracując z 1 chile na raz, upuść 1/2 szklanki ciasta jajecznego do oleju i użyj gumowej szpatułki, aby rozprowadzić go do mniej więcej tego samego rozmiaru, co nadziewane chile.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Papryka ChiliPapryka Chili
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PatelniaPatelnia
PałeczkiPałeczki
SzpatułkaSzpatułka
11
Połóż Chile szew stronie w dół na szczycie kopca ciasta. Upuść kolejny 1/2 szklanki ciasta na szczycie chile, rozprowadzając go gumową szpatułką, aby pokryć boki i otoczyć chile. Gotować bez przeszkadzania, aż dno Chile relleno jest złoty kolor, o 2 do 3 protokół. Używając płaskiej szpatułki i widelca, ostrożnie odwróć Chile relleno i gotuj, aż druga strona będzie złotobrązowa, o 2 do 3 protokół. (Jeśli boki chile nie są brązowe, użyj szpatułki lub szczypiec, aby obrócić ją z każdej strony na brązową.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
SzczypceSzczypce
12
Przenieś Chile relleno do stojaka ustawionego na blasze do pieczenia, doprawić solą i umieścić w piekarniku, aby się ogrzać. Powtórz z pozostałym nadzieniem chiles.To służyć, rozprowadzić 1/3 szklanki palonej salsy pomidorowej na każdym talerzu i top z chile relleno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
PomidorPomidor
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
13
Podawać natychmiast, przekazując pozostałą salsę na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia20
Magazyn