Chiles Rellenos

Chiles Rellenos może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 2,54 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 376 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Mieszanka chiles Poblano, olej canolan, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Chiles Anchos Rellenos de Queso (Ancho Chiles nadziewane serem), Nadziewane Chiles Poblano w białym ryżu (Arroz Blanco con Chiles Rellenos de Queso), oraz Zapiekanka Chiles (Chiles) Rellenos.
Instrukcje
Podgrzać brojlery do wysokiej i zorganizować stojak w górnej trzeciej części piekarnika.
Połówki pomidora umieścić na blasze do pieczenia. Cebulę, czosnek i serrano rozrzucić wokół pomidorów. Dusić, aż skórki pomidorów zaczynają czernieć i blister, o 7 protokół.
Warzywa przełożyć do blendera, dodać odmierzony sok z limonki i sól, zmiksować na gładki przecier. Smak i doprawić dodatkową solą i sokiem z limonki w razie potrzeby.
Lay 1 chile na powierzchni roboczej tak, że siedzi płasko naturalnie bez toczenia. Używając noża do parkowania, wykonaj dwa cięcia tworząc "T", najpierw krojąc środek chile wzdłuż od łodygi do końcówki, a następnie wykonując drugie cięcie prostopadle do pierwszego około 1/2 cala od łodygi, krojąc tylko w połowie chile (uważaj, aby nie odciąć całkowicie końca łodygi). Ostrożnie otwórz klapy, aby odsłonić wnętrze chile i za pomocą noża do parkowania ostrożnie wyciąć i usunąć rdzeń. Zeskrobać wnętrze małą łyżką, aby usunąć nasiona, żebra i pozostały rdzeń. Powtórzyć z pozostałą papryką.Włączyć 2 palniki gazowe do średnio-wysokiej temperatury.
Miejsce 1 chile bezpośrednio na każdym palniku i pieczeń, obracając od czasu do czasu z kleszczami, aż poczerniałe i blistered ze wszystkich stron, o 5 do 7 protokół. (Alternatywnie, podgrzać brojlery do wysokiej i zorganizować stojak w górnej trzeciej części piekarnika.
Umieść wszystkie chili bezpośrednio na stojaku. Broil, obracając od czasu do czasu szczypcami, aż chiles czernieją i blister ze wszystkich stron, o 8 do 10 protokół. Chiles będzie bardziej miękki przy użyciu brojlerów, a nie bezpośredni płomień, więc należy uważać, aby nie rozerwać je podczas farszu.)
Wyjąć do dużej miski żaroodpornej; powtórzyć z pozostałymi 2 chiles.Przykryć miskę szczelnie folią lub blachą do pieczenia i niech chiles pary, aż ostygnie wystarczająco do obsługi, o 15 protokół. Używając noża do masła, zeskrobać i wyrzucić Skórki chile, uważając, aby nie rozerwać chiles; odstawić chiles na bok.
Rozgrzej piekarnik do 121° i ułóż stojak na środku.
Umieść stojak z drutu na blasze do pieczenia i odstaw na bok.Doprawić wewnątrz i na zewnątrz chiles solą i pieprzem. Stuff każdy chile, uważając, aby nie rozerwać je, z ćwierć sera (o sterty 2/3 Puchar) i zamknąć klapy nad serem; odstawić chiles bok.
Żółtka ubić w średniej misce, aż będą rozjaśnione i spienione, około 2 minut; odstawić.
Białka z odmierzoną solą umieścić w czystej, suchej misce miksera stojącego wyposażonego w nasadkę do ubijania. Beat na dużej prędkości, aż sztywne szczyty tworzą, o 1 1/2 minuty.
Wyjmij miskę z miksera, dodaj żółtka i złóż gumową szpatułką ,aż się połączysz (nie spuszczaj z niej białek); odstaw na bok.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu, aż będzie gorący, około 4 minut. Sprawdź, czy olej jest gorący, zanurzając uchwyt drewnianej łyżki lub drewnianej pałeczki, aż dotknie dna patelni-olej powinien energicznie bąbelkować. Pracując z 1 chile na raz, upuść 1/2 szklanki ciasta jajecznego do oleju i użyj gumowej szpatułki, aby rozprowadzić go do mniej więcej tego samego rozmiaru, co nadziewane chile.
Połóż Chile szew stronie w dół na szczycie kopca ciasta. Upuść kolejny 1/2 szklanki ciasta na szczycie chile, rozprowadzając go gumową szpatułką, aby pokryć boki i otoczyć chile. Gotować bez przeszkadzania, aż dno Chile relleno jest złoty kolor, o 2 do 3 protokół. Używając płaskiej szpatułki i widelca, ostrożnie odwróć Chile relleno i gotuj, aż druga strona będzie złotobrązowa, o 2 do 3 protokół. (Jeśli boki chile nie są brązowe, użyj szpatułki lub szczypiec, aby obrócić ją z każdej strony na brązową.)
Przenieś Chile relleno do stojaka ustawionego na blasze do pieczenia, doprawić solą i umieścić w piekarniku, aby się ogrzać. Powtórz z pozostałym nadzieniem chiles.To służyć, rozprowadzić 1/3 szklanki palonej salsy pomidorowej na każdym talerzu i top z chile relleno.
Podawać natychmiast, przekazując pozostałą salsę na boku.