Chiles Rellenos
Chiles Rellenos jest Wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 6. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 234 kalorie, 11g białka, oraz 15 g tłuszczu. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz białka plus 1 żółtko, mąkę, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Chiles Anchos Rellenos de Queso (Ancho Chiles nadziewane serem), Nadziewane Chiles Poblano w białym ryżu (Arroz Blanco con Chiles Rellenos de Queso), oraz Zapiekanka Chiles (Chiles) Rellenos.
Instrukcje
Włącz palnik gazowy. Char chiles na ruszcie palnika, obracając szczypcami (Marcela jest profesjonalistą i używa rąk!), aż poczerniały. Albo char chiles pod brojlerem.
Przenieś zwęglone chiles do wytrzymałej, zamykanej plastikowej torby i zamknij.
Odstawić na 10 minut. Chiles pary w torbie, dzięki czemu są miękkie i łatwe do obierania.
Delikatnie pocierać chili z ręcznikami papierowymi, aby usunąć jak najwięcej skóry, jak to możliwe. W porządku, jeśli zostanie kilka drobinek-dodadzą smaku, więc nie spłucz ich.
Używając noża do parkowania, wykonaj szczelinę na szczycie chile tuż pod łodygą, pozostawiając łodygę nienaruszoną. Zaczynając od środka szczeliny, kroimy wzdłuż w dół, aż do czubka pieprzu (przeciąć tylko jedną warstwę). Otwórz chile jak książkę i wyciągnij nasiona i membrany wewnętrzne. Może być konieczne użycie noża do parowania, aby poluzować górną część sadzonki. Powtórz z pozostałymi chiles.
Pomidory, cebulę i czosnek przecier w blenderze na gładką masę. Rozgrzać oliwę w rondlu na średnim ogniu.
Dodać przecier pomidorowy i dusić 5 minut, mieszając od czasu do czasu; sos będzie bulion-y. doprawić solą i pieprzem i zachować ciepło.
Umieść ser w misce, a następnie dodaj oregano, krusząc i pocierając go palcami, aby uwolnić jego smak. Doprawić solą i pieprzem.
Napełnij każde chile z około 1/4 szklanki mieszanki sera. Złóż po bokach, aby pokryć nadzienie, a następnie nawlecz 2 wykałaczki po szwie, tworząc X. prawdopodobnie będziesz musiał zrobić drugą wykałaczkę X, aby zabezpieczyć każdą chile, aby wypełnienie nie wyciekło podczas smażenia.
Białka ubić mikserem na dużej prędkości, aż uformują się miękkie szczyty.
Dodać żółtko i pokonać 3 więcej minut.
Ogrzać około 1 cala oleju roślinnego w głębokiej patelni na średnim ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia rejestruje 375 stopni F.
Do płytkiego naczynia wlać mąkę i doprawić solą i pieprzem. Po kolei, płaszcz nadziewane chili z mąką.
Ciasto: trzymając każdą chile za łodygę, obniż ją do ciasta jajecznego, aby całkowicie pokryć.
Niech nadmiar ciasta kapie.
Dodać chiles do gorącego oleju, 1 lub 2 na raz; smażyć, przewracając raz szczypcami, aż złoty, 1 do 2 minut na stronie.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Umieść smażone chile na każdym talerzu i zalać go ciepłym sosem.