Chiles en Nogada (nadziewane papryki Poblano Chile)
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Chiles en Nogada (nadziewane papryki Poblano Chile) spróbować. Ten bezglutenowy przepis służy 12 i kosztuje 3,76 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 731 kalorii. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 45 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz rodzynki, brązowy cukier, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Papryka Poblano Nadziewana (Chiles Rellenos), Pieczone Zielone Chile Kurczak Kiełbasa & Kukurydza Faszerowane Papryki Poblano, oraz Nadziewane Chiles Poblano w białym ryżu (Arroz Blanco con Chiles Rellenos de Queso).
Instrukcje
Umieścić kurczaka w dużym garnku z połową cebuli, dwie marchewki, jedna łodyga selera i 1 ząbek czosnku, i przykryć wodą. Gotuj do końca. Pokroić mięso na kawałki wielkości kęsa.
Na dużej patelni na średnim ogniu, podsmażyć cebulę i czosnek do miękkości, następnie dodać kurczaka, rodzynki, brązowy cukier, 4 uncje orzechów włoskich, pieprz i liście laurowe.
Wymieszać i saute 3 do 5 protokół, następnie wymieszać w occie, kolendra i koncentrat pomidorowy; zmniejszyć ogień do niskiej i niech wszystko gotować na wolnym ogniu przez 15 protokół.
Wyjąć z ognia i ostudzić.
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F (120 stopni C).
Wytnij szczelinę w każdym pieprzu chile wzdłuż jednej strony, wzdłuż, aby można je było zrekonstruować po nadziewaniu. Stuff każdy pieprz chile z schłodzoną mieszaniną kurczaka i umieścić w nagrzanym piekarniku, aby się ogrzać.
Aby sos: w dużym rondlu na średnim ogniu, połączyć serek, kozi ser, śmietana, 8 uncji orzechy włoskie, gałka muszkatołowa i cukier granulowany.
Podgrzewać, mieszając, przez 5 do 7 minut. Po wymieszaniu, wlać sos na ciepłą paprykę chile i udekorować świeżą posiekaną kolendrę.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Marques de Caceres Cava. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Marques de Caceres Cava]()
Marques de Caceres Cava
Blady słomkowy kolor ożywiony drobnymi pęcherzykami. Bukiet owoców cytrusowych z nutami brioche. Uroczy i okrągły w ustach o orzeźwiającej, zbalansowanej strukturze. Żywe wykończenie, które podkreśla jego drobne bąbelki.Orzeźwiający aperitif, ten Cava dobrze komponuje się z rybami i owocami morza, makaronem, ryżem, pikantnymi daniami, kuchnią azjatycką i wszelkiego rodzaju deserami.