Chile-pomarańcze, Jícama i ogórek
Chile-posypane pomarańcze, Jícama i ogórek mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap przepis ma 64 kalorie, 1G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Jeśli masz pępek pomarańcze, ogórek, jicama, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Jícama & Sałatka ogórkowa z sosem z czerwonego Chile, Surowa Sałatka Z Buraków Z Jicamą, Awokado I Pomarańczami, oraz Kotlety Schabowe Z Chile Z Truskawkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odetnij skórkę i biały rdzeń z 3 pomarańczy ostrym nożem.
Pokrój obrane owoce na pół wzdłuż, a następnie pokrój w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala.
Pozostałą pomarańczę przeciąć na pół w poprzek, a następnie każdą połowę pokroić na 6-8 klinów do wyciskania.
Pokrój kliny jicama i ogórek w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala.
Wyciśnij sok z 4 do 6 pomarańczowych klinów do miski, następnie dodaj jicamę, ogórek i sól do smaku i dobrze Wrzuć. Doprawić plastry pomarańczy solą i ułożyć na półmisku z jicamą i ogórkiem. Lekko posypać cayenne.
Podawać z pozostałymi pomarańczowymi klinami.
Pomarańcze, jicama i ogórek można ciąć 3 godziny wcześniej i schładzać osobno w szczelnych plastikowych torebkach.