Chile-pieczone krewetki
Chile-pieczone krewetki to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 10 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 112 kalorii. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz masło, oregano, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 28 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Czosnek Pieczone Krewetki Z Czerwonym Chile Oleju, Pieczone krewetki z Chile Gremolata, oraz Pieczone krewetki z Chile Gremolata.
Instrukcje
Połączyć 1/4 szklanki oliwy z oliwek i dalej 7 składników w dużej misce, i dobrze wrzucić. Przykryć folią i schłodzić co najmniej 2 godziny lub do 6 godzin.
Miejsce 15-x 10-calowy jellyroll patelni w piekarniku 10 minut lub aż bardzo gorąco. Ostrożnie rozprowadzić krewetki w jednej warstwie na patelni.
Piec 8 minut, mieszając raz w połowie gotowania.
Wyjąć z piekarnika i natychmiast dodać bulion lub wodę, masło i pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek na patelnię. Dobrze wymieszać.
Podawać w płytkich miseczkach z dobrym chlebem i zimnym piwem lub wytrawnym niemieckim Rieslingiem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti]()
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku