Chile-Kurczak Posole

Chile-Kurczak Posole
Chile - Posole z kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 431 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 3,13 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ten przepis od Foodnetwork ma 67 fanów. Jeśli masz cebulę, kolendrę, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Terytorialny Chile Posole Gulasz, Czarna fasola i Chile Posole, oraz Zielona Chile Pork Posole dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Kurczaka przyprawić 1/2 łyżeczki tymianku, solą i pieprzem do smaku; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
2
Rozgrzać olej roślinny w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Dodaj cebulę, jalapeno i czosnek i gotować do miękkości, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
4
Przenieść do blendera, następnie dodać chiles, kolendra i pozostałe 1/2 łyżeczka tymianku i puree, aż będzie gładka. Powrót do rondla i gotować na średnim ogniu, mieszając, aż sos zgęstnieje i zmieni kolor na zielony, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Dodaj bulion, hominy i kurczaka do rondla. Przykryć i dusić, aż kurczak będzie miękki, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
HominyHominy
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
6
Udekoruj awokado, rzodkiewkami i / lub wiórkami kukurydzianymi, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy KukurydzianeChipsy Kukurydziane
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
1 Suszony Pieprz Arbol1 Suszony Pieprz Arbol
7
Zdjęcia Antonis Achilleos

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Cvne Cava. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
CVNE Cava
CVNE Cava
Barwa bladożółta ze złotymi odcieniami. Dobre uwalnianie małych pęcherzyków rosnących w pociągach, które tworzą radosną koronę musu. Bardzo elegancka musująca cava, z owocowymi nutami i typowymi niuansami starzenia się w butelce. W ustach jest bardzo ładny, z lekko słodkimi punktami i końcowymi wspomnieniami jabłkowymi. Dobra kwasowość i trwałość. Długi i złożony posmak z powodu długiego starzenia się w butelce.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn