Chile-Kurczak Posole
Chile - Posole z kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 431 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 3,13 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ten przepis od Foodnetwork ma 67 fanów. Jeśli masz cebulę, kolendrę, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Terytorialny Chile Posole Gulasz, Czarna fasola i Chile Posole, oraz Zielona Chile Pork Posole dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka przyprawić 1/2 łyżeczki tymianku, solą i pieprzem do smaku; odstawić.
Rozgrzać olej roślinny w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, jalapeno i czosnek i gotować do miękkości, o 4 protokół.
Przenieść do blendera, następnie dodać chiles, kolendra i pozostałe 1/2 łyżeczka tymianku i puree, aż będzie gładka. Powrót do rondla i gotować na średnim ogniu, mieszając, aż sos zgęstnieje i zmieni kolor na zielony, o 5 protokół.
Dodaj bulion, hominy i kurczaka do rondla. Przykryć i dusić, aż kurczak będzie miękki, o 10 protokół.
Udekoruj awokado, rzodkiewkami i / lub wiórkami kukurydzianymi, w razie potrzeby.
Zdjęcia Antonis Achilleos
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Cvne Cava. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![CVNE Cava]()
CVNE Cava
Barwa bladożółta ze złotymi odcieniami. Dobre uwalnianie małych pęcherzyków rosnących w pociągach, które tworzą radosną koronę musu. Bardzo elegancka musująca cava, z owocowymi nutami i typowymi niuansami starzenia się w butelce. W ustach jest bardzo ładny, z lekko słodkimi punktami i końcowymi wspomnieniami jabłkowymi. Dobra kwasowość i trwałość. Długi i złożony posmak z powodu długiego starzenia się w butelce.