Chile-Galaretki Imbirowo-Miętowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj galaretek Chile-imbir-mięta. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 239 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz pod ręką ciężki krem, wodę, żelatynę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Krewetki z miętą, Chile i imbirem, Sos Ze Świeżą Miętą I Chile, oraz Krab, Chile I Miętowe Crostini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 2 1/2 szklanki wody, imbir, cukier, i chiles do wrzenia w rondlu 2-quart, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień i energicznie gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Wymieszać miętę, a następnie zdjąć patelnię z ognia. Przykryć patelnię pokrywką i odstawić na 15 minut. Odcedzić herbatę imbirowo-miętową przez sito o drobnych oczkach do dużej miarki lub miski.
Posypać żelatynę nad pozostałą 1/2 szklanki wody w oczyszczonym rondlu i odstawić na 1 minutę, aby zmiękczyć.
Podgrzać mieszaninę na średnim ogniu, mieszając, aż żelatyna się rozpuści, a następnie mieszać mieszaninę do herbaty imbirowo-miętowej, aż dobrze się połączą.
Odmierz płyn, a jeśli jest mniejszy niż 2 1/2 szklanki, dodaj więcej wody. Jeśli jest więcej, nie martw się.
Pozostawić mieszaninę do ostygnięcia przez 30 minut, a następnie podzielić na sześć (od 6 do 8 uncji) szklanek do serwowania. Schłodzić galaretki w małej patelni do pieczenia, szczyty szklanek pokryte arkuszem ręcznika papierowego zabezpieczonego folią, aż do Ustawienia, co najmniej 4 godziny.
Ubij śmietanę z cukrem w misce za pomocą miksera elektrycznego, aż po prostu utrzyma miękkie szczyty. Top galaretki z kremem, kandyzowanym imbirem i gałązkami mięty.
* Ponieważ imbir przyczynia się do ciepła oprócz chile, niektórzy członkowie personelu stwierdzili, że większa ilość chile jest odrobinę zbyt pikantna. Jeśli jesteś chilehead, jednak, idź do pełnej kwoty, jeśli nie więcej. Jeśli jesteś nieśmiały, użyj mniejszej ilości i wiedz, że krem złagodzi ciepło.* Arkusz ręcznika papierowego umieszczony nad szklankami pochłania wszelkie kondensacje, które mogą gromadzić się na plastiku, zapobiegając w ten sposób kapaniu z powrotem na galaretki.* Galaretki można zrobić 3 dni wcześniej i przechowywać w lodówce.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to moje najlepsze propozycje na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Weinert Cavas de Weinert. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
![Weinert Cavas de Weinert]()
Weinert Cavas de Weinert
"Z wybranych winnic w Lujan de Cuyo ta mieszanka malbec, cabernet sauvignon i merlot jest jednym z najjaśniejszych i najczystszych przykładów stylu Weinerta..."- Wine & Spirits 93/100