Chilaquiles ze smażonymi jajkami
Chilaquiles ze smażonymi jajkami może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji dań głównych. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.15 za porcję. Jedna porcja zawiera 528 kalorii, 26g białka, oraz 23G tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka koszernej soli, miodu, rzodkiewki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Chilaquiles ze smażonymi jajkami, Chilaquiles Ze Smażonymi Jajkami, oraz Chilaquiles Verdes ze smażonymi jajkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić chiles w średniej misce; przykryć 2 szklanki wrzącej wody.
Niech chiles moczyć, aż zmiękną, o 15 protokół.
Odcedzić, rezerwując moczenie cieczy. Wyrzucić łodygi i nasiona; umieścić chiles w blenderze.
Dodaj pomidory, kolejne 4 składniki i 1 szklankę zarezerwowanego płynu do namaczania; przecier, aż będzie gładki.
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać przecier (rozpryskuje się) i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu, częściowo pokryte i mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, o 15 protokół (dodać więcej zastrzeżone moczenia cieczy, jeśli zbyt grube). Wymieszać miód i doprawić do smaku solą i pieprzem. DO AHEAD: może być wykonany 3 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Przewiń przed użyciem.
Umieść stojak z drutu na obramowanej blasze do pieczenia.
Wlać olej do dużej patelni na głębokość 1 1/2". Prop termometr do głębokiego smażenia w patelni z zanurzoną żarówką.
Podgrzewaj na średnim ogniu, aż termometr zarejestruje 177°. pracując partiami, smaż tortille, od czasu do czasu obracając szczypcami, aż będą ostre, 2-3 minuty.
Chipsy przełożyć na przygotowaną blachę i doprawić solą.
Podgrzej brojlery. Wrzucić chipsy i 1 szklanka sosu w dużej misce.
Przenieś połowę chipsów na duży żaroodporny talerz lub patelnię. Połowę serów rozrzucić na chipsy. Top z pozostałych chipsów i serów, wraz z 1/2 szklanki więcej sosu. Dusić, aż ser będzie złoty i stopiony, 4-5 minut.
Tymczasem wlać olej do patelni nonstick lekko płaszcz.
Podgrzać na średnim ogniu.
Dodać jajka i smażyć, aż białka są ustawione, ale żółtka są nadal ciekłe, około 4 minut.
Top chilaquiles z posiekaną cebulą, rzodkiewką, kolendrą i klinami limonki. Top z jaj sadzonych i podawać z pozostałym sosem obok.