Chilaquiles z pieczoną salsą Tomatillo

Chilaquiles z pieczoną salsą Tomatillo
Chilaquiles z pieczonym Tomatillo Salsan to meksykański przepis, który służy 4. Jedna porcja zawiera 660 kalorii, 9g białka, oraz 47 g tłuszczu. Na $3.0 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w mniej więcej 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jeśli masz meksykańską cremę, Serrano chiles, łagodną fetę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%, co jest solidne. Spróbuj Chilaquiles z indykiem i pieczoną salsą Tomatillo, Chilaquiles Maxa i Eli Sussmana z salsą Tomatillo, oraz Chilaquiles z salsą Ancho-tomatillo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: 4 Indywidualne Dania zapiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
1
Rozgrzej brojlery lub piekarnik do 550 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
2
Usuń łuski z pomidorów i spłucz pod ciepłą wodą, aby usunąć lepkość.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na PółPomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
3
Umieść chiles, czosnek, cebula i pomidory na blasze do pieczenia. Doprawić odrobiną oliwy z oliwek oraz solą i pieprzem do smaku. Umieścić na stojaku o 1 lub 2 cale od ciepła, i gotować, obracając warzywa raz, aż zmiękną i lekko zwęglone, o 5 do 7 protokół. Gdy chłodny wystarczy obsłużyć, obierać czosnek i zdjąć szczyty chiles.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na PółPomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Filiżanka Cienko Pokrojonego Sera W SznurkuFiliżanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
4
Dodaj wszystkie składniki pieczone do blendera wraz ze świeżą kolendrą i puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Wlać 1/4 szklanki bulionu z kurczaka i zmiksować do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
6
W razie potrzeby dodaj więcej bulionu dla pożądanej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
1
Wlać około 1/3 szklanki oleju roślinnego do dużej patelni saute na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, dodać tortille, pracy w 2 lub 3 partie, i gotować, aż lekko rumiane i prawie chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
2
Tortille osuszyć na papierowych ręcznikach i wyrzucić pozostały olej. Przetrzyj patelnię papierowym ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
3
W tej samej patelni, dodać salsę tomatillo i doprowadzić do duszenia na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
4
Dodać tortille i gotować, aż miękki, ale nie mushy, o 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Podzielić mieszaninę między 4 Indywidualne Dania zapiekanki. Top z serem kruszy i krążki cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser KruszySer Kruszy
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
5
Skropić meksykańską śmietaną, posypać posiekaną świeżą kolendrą i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)
6
* Cook 's Note: Salsa Verde oznacza" zielony sos " i jest zazwyczaj wykonane z Tomatillo, zielone chiles i cilantro. Zrób własny świeży, lub możesz go również znaleźć w puszkach w większości supermarketów.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na PółPomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
7
Tomatillo to mały zielony owoc zamknięty w papierowej łusce. Należy je stosować, gdy są jeszcze zielone, zanim dojrzeją, a łuska zbrązowieje. Przed użyciem usuń łuskę, spłucz i osusz owoce. (Nie trzeba ich wysiewać.) Znajdują się w większości supermarketów
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na PółPomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
8
** Cook ' s Note: Chilaquiles to meksykańskie danie brunch wymyślone do wykorzystania resztek. Przyrządzana jest z jednodniowych tortilli (pokrojonych lub rozdartych na frytki) i salsy verde. Są gotowane razem, aż tortille są lekko zmiękczone. Chilaquiles są spożywane samodzielnie lub z fasolą, jajkami lub rozdrobnionym kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojemnik Na Posiekaną CebulęPojemnik Na Posiekaną Cebulę
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
9
*** Uwaga kucharza: Queso fresco to biały, łagodny, świeży meksykański ser o konsystencji świeżego sera farmerskiego w USA. Queso fresco można znaleźć w wielu supermarketach, na łacińskich rynkach specjalnych lub online. Można go zastąpić łagodnym serem feta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser FarmerskiSer Farmerski
Ser MeksykańskiSer Meksykański
Queso FrescoQueso Fresco
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn