Chilaquiles w sosie Chipotle
Chilaquiles w sosie Chipotle może być tylko sos, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,12 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 320 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka crema mexicana, cebula, średnica tortille kukurydziane i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chilaquiles z czarnej fasoli i kukurydzy z pieczonym pomidorem i sosem Chipotle, Chipotle Chilaquiles, oraz Chipotle Chilaquiles dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać wystarczającą ilość oleju do dużej głębokiej patelni, aby osiągnąć głębokość 1 cala. Podłącz termometr do głębokiego smażenia; rozgrzej olej na średnim ogniu do 177°.
Dodaj 12 trójkątów tortilla na raz do oleju. Smażyć na złoty kolor, od czasu do czasu obracając, około 1 minuty. Używając łyżki szczelinowej, przenieś chipsy Na Ręczniki papierowe; fajne.
Podgrzej SOS Chipotle w innym dużym głębokim patelni na średnim ogniu.
Dodaj epazote; dusić 2 minuty. Doprawić solą; wymieszać z frytkami. Natychmiast podzielić na 6 płyt. Top z kolendry, następnie crema, queso fresco i cebuli.
* Wyhodowany krem meksykański o lekko orzechowym smaku i konsystencji cienkiej kwaśnej śmietany.