Chicken Satay
Chicken Satay może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 374 kalorie, 36g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.05 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 27 minut. Mieszanka ząbków czosnku, mielona kurkuma, mleko kokosowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać lekkie mleko kokosowe, możesz śledzić to danie główne z Cytrynowe bułeczki z mlekiem kokosowym (z dżemem z Jeżynowej Chia) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pikantna kanapka z grillowanym serem z kurczaka orzechowego (aka Chicken Satay Melt), Chicken Satay, oraz Satay Chicken.
Instrukcje
Połącz pierwsze 7 składników w robocie kuchennym i przetworzyć do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodać mleko kokosowe i kolejne 4 składniki (przez serrano chile); proces do gładkiej. Łyżka mieszanki orzeszków ziemnych do dużej torby plastikowej zip-top.
Dodaj kurczaka do worka i zapieczętuj. Marynować w lodówce przez 1 godzinę, obracając po 30 minutach.
Rozgrzej grill do średniej wysokości.
Wyjąć kurczaka z worka i wyrzucić marynatę. Nawlecz kurczaka równomiernie na 12 (6-calowe) szaszłyki; posyp równomiernie solą. Grilluj 6 minut z każdej strony lub do czasu, aż kurczak zostanie wykonany.
Wino mecz: lekko kwiatowo pachnące Pie de Palo, Viognier (Mendoza, Argentyna, $1
jest warstwowa z unctuous dojrzałej brzoskwini i stanowi ostrą podstawę jasnej pomarańczowej kwasowości, na której to ognisto-słodkie danie może zawiesić swoje zawiłe smaki. -- Alexander Spacher