Chicken Saag
Kurczak Saag jest bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 465 kalorii, 27g białka, oraz 33g tłuszczu. Za $2.69 za porcję, ten przepis okładki 38% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 135 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Allrecipes. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w przybliżeniu 1 godzina i 45 minut. Jeśli masz pod ręką śmietanę, korzeń imbiru, pieprz cayenne i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia niesamowity wynik spoonacular 93%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak saag paneer, jak zrobić saag paneer / saag s, saag paneer, jak zrobić saag paneer / saag s, oraz saag paneer, jak zrobić saag paneer / saag s.
Instrukcje
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu i smaż kawałki kurczaka, aż się zrumienią, około 8 minut z każdej strony. Odłóż kurczaka na bok.
Szpinak włożyć do dużego garnka z 1/4 szklanki wody, zagotować, przykryć patelnię i zdjąć z ognia. Pozostaw szpinak na parze przez około 10 minut, następnie włóż do blendera i zmiksuj, aż będzie bardzo drobno posiekany. Odłóż szpinak na bok.
Umieść cebulę, czosnek i imbir na patelni i smaż na średnim ogniu, często mieszając, aż lekko się zrumienią, około 10 minut.
Wlej pomidory, mieloną kolendrę, pieprz cayenne, kurkumę, kardamon, goździki i sól; wymieszaj 1 łyżkę wody i gotuj, często mieszając, przez 10 minut.
Wlej mleko, wymieszaj do połączenia i włóż kawałki kurczaka na patelnię. Doprowadź miksturę do wrzenia, zmniejsz ogień, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż kurczak będzie miękki, około 20 minut. Wymieszaj szpinak i garam masala na patelni i gotuj, aż szpinak zacznie przyklejać się do patelni, około 15 minut.
Dodaj śmietanę i gotuj na wolnym ogniu.
Zdjąć z ognia i dodać masło.