Chicken Pot Pie VIII
Chicken Pot Pie VIII może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Jedna porcja zawiera 232 kalorie, 16G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 85 centów za porcję. Mieszanka pieprzu, masła, bulionu z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Instant Pot Chicken Pot Pie Soup, Kieszenie Z Kurczaka Pot Pie, oraz Domowa Zupa Z Kurczaka Pot Pie.
Instrukcje
W dużej misce, połączyć 2 szklanki mąki i 1 łyżeczka soli.
Pokroić w smalec, aż mieszanina przypomina grube okruchy. Mieszaj w wodzie, aż mieszanina utworzy kulkę. Ciasto podzielić na pół i uformować w kulki. Owinąć w folię i przechowywać w lodówce przez 4 godziny lub na noc.
Rzuć jedną piłkę, aby zmieścić 9-calowy talerz pie.
Umieść dno skorupy w talerzu ciasta.
Rozwałkować wierzchnią skórkę i odstawić na bok.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C.)
W dużym rondlu rozpuścić 1/2 szklanki masła. Zmiksować w mące, soli, pieprzu i cebuli. Stopniowo mieszać w bulionie z kurczaka. Gotować, ciągle mieszając, aż będzie gładka i zagęszczona. Na osobnej patelni podsmażamy grzyby w 3 łyżkach masła, następnie mieszamy do rondla. Wymieszać z kurczakiem, marchewką, selerem i ziemniakami.
Dobrze wymieszać i wlać do dolnej skorupy ciasta. Przykryć wierzchnią skórką, uszczelnić krawędzie i odciąć nadmiar ciasta. Zrób kilka małych szczelin na górze, aby umożliwić ucieczkę pary.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 minut lub do momentu, gdy ciasto będzie złociste, a nadzienie bąbelkowe.