Chicken Piccata
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać kurczaka Piccatan spróbować. Jedna porcja zawiera 250 kalorii, 37g białka, oraz 8G tłuszczu. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz masło, sok z cytryny, mielony pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Chicken Piccata, Chicken Piccata, oraz Chicken Piccata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki w małym rondlu; gotuj na średnim ogniu, aż masło rozpuści się, często mieszając. Odstawić i ogrzać.
Umieść kurczaka między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; spłaszczyć do grubości 1/4 cala za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta.
Połączyć mąkę, papryka, i papryka w płytkiej misce; pogłębiać kurczaka w mieszaninie mąki.
Płaszcz dużą patelnię nonstick sprayem do gotowania; miejsce na średnim ogniu.
Dodać kurczaka i gotować 4 do 5 minut z każdej strony lub aż kurczak jest lekko rumiane.
Przełożyć kurczaka na talerz i skropić mieszaniną wina.
Posypać posiekaną natką pietruszki i udekorować plasterkami cytryny, w razie potrzeby.