Chicken Enchiladas
Need a danie główne bezglutenowe? Kurczak Enchiladas może być super przepis spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 279 kalorii, 21g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Udaj się do sklepu i odbierz pierś z kurczaka, paprykę jalapeño, oliwki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Z łyżeczką wynik 39%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Enchiladas de Pollo (Chicken Enchiladas), Enchiladas z kurczaka (Enchiladas de Pollo), oraz Enchiladas Verdes con Pavo (zielone Chile Indyk Enchiladas) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zawiń tortille w folię aluminiową; piec w 350 przez 15 minut. Podczas tortille piec, płaszcz dużą patelnię nonstick sprayem do gotowania; miejsce na średnim ogniu do gorąca.
Dodaj cebulę, kolendra, i jalapeo; smażyć, aż cebula będzie miękka.
Dodać kurczaka i 1 puszka sosu enchilada; gotować 5 minut.
Łyżka mieszanki kurczaka równomiernie w dół centra tortille.
Roll up tortille; miejsce, szew boki w dół, w 13-x 9-calowe naczynie do pieczenia.
Podgrzać pozostałe 2 puszki sosu enchilada w rondlu; wlać enchiladas, i top z serem.
Piec w 350 przez 10 minut lub aż enchiladas są dokładnie ogrzane i ser topi.
Posypać równomiernie pomidorem i oliwkami.