Chicken Enchiladas
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Enchiladas z kurczaka. Jedna porcja zawiera 276 kalorii, 19g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Udaj się do sklepu i odbierz gałązki kolendry, czosnek, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Enchiladas de Pollo (Chicken Enchiladas), Enchiladas z kurczaka (Enchiladas de Pollo), oraz Enchiladas Verdes con Pavo (zielone Chile Indyk Enchiladas) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°. Spray 11x7-cala (2-quart) szklane naczynie do pieczenia z gotowania sprayu.
W blenderze lub robocie kuchennym umieść SOS enchilada, kolendrę, pietruszkę, sok z limonki i czosnek. Okładka; blend na wysokiej prędkości około 30 sekund lub aż gładka.
W małej misce, wymieszać kurczaka i 3/4 szklanki sera. Podzielić mieszaninę kurczaka między tortille.
Tortille Roll wokół mieszaniny kurczaka; miejsce szew boki dół w naczyniu do pieczenia.
Wlać mieszaninę sosu na enchiladas.
Posypać pozostałą 1/4 szklanki sera.
Piec odkryte 5 do 10 minut dłużej lub do gorąca.
W razie potrzeby udekoruj dodatkowymi gałązkami kolendry.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować, jest Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé z Pinot Noir. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.