Chicken Enchiladas
Przepis Chicken Enchiladas jest gotowy w około 1 godzinę i 5 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Jedna porcja zawiera 308 kalorii, 16G białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka czosnku, liście kolendry, tortille kukurydziane i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Przepis ten zachwycił 376 osób. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Enchiladas z kurczaka (Enchiladas de Pollo), Enchiladas de Pollo (Chicken Enchiladas), oraz Enchiladas Verdes con Pavo (zielone Chile Indyk Enchiladas).
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Umieść pomidory, cebula, serrano, żółty chile i 3/4 szklanki wody w średnim, ciężkim rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Przykryć i gotować, aż pomidory zmienią kolor oliwkowo-zielony, o 10 protokół.
Przełóż pomidory, cebulę i chiles do blendera.
Dodać czosnek i kolendrę i zmiksować na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać olej na małej patelni na średnim ogniu. Tortille smażyć na złoty kolor, ale nadal giętkie, około 10 sekund na stronę.
Przełożyć na ręczniki papierowe do osuszenia.
Umieść tortille na powierzchni roboczej. Podziel rozdrobnionego kurczaka równomiernie między tortille i zwinąć każdy jak cygaro.
Rozprowadzić 1/3 Puchar sosu w 9 przez 13-calowe naczynie do pieczenia szkła. Ułóż enchiladas, seam-side down, w jednej warstwie ciasno wewnątrz naczynia.
Pozostałą część sosu polać enchiladas.
Skropić meksykańską śmietaną i posypać serem.
Piec, aż ser topi się i zaczyna brązowieć w miejscach, około 30 minut.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest Archery Summit Willamette Valley Pinot Noir. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
![Archery Summit Willamette Valley Pinot Noir]()
Archery Summit Willamette Valley Pinot Noir
Zaciekle aromatyczne, to wino odważnie łączy parę unikalnych podgatunków Willamette Valley pod jednym korkiem. Jego obecność jest natychmiast Odczuwalna w postaci perfumowanego i przenikliwego aromatu kopru włoskiego, morwy i suszonego anyżu. Na podniebieniu Pinot Noir jest mocny i żywy, z dużą ilością nut jeżyny i dzikiego huckleberry.Łącząc elegancję Dundee Hills, surowy mięsień wzgórz Eola-Amity i ciemnoowocową naturę Winnicy Shea, to wino uosabia ducha doliny. Z lekko jędrnymi taninami i podstawową jasnością, jest to pełny, zrównoważony i zasłużenie szczery Pinot Noir. Niezwykły rocznik 2018 celebruje równowagę, fakturę i intensywny kolor, a to wino starannie wyraża to wszystko.