Chicken Enchiladas
Enchiladas z kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 738 kalorii, 35g białka, oraz 38 g tłuszczu. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś masło, chili w proszku, tortille z mąki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 52%, co jest dobre. Spróbuj Enchiladas z kurczaka (Enchiladas de Pollo), Enchiladas de Pollo (Chicken Enchiladas), oraz Enchiladas Verdes con Pavo (zielone Chile Indyk Enchiladas) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zupę wymieszać ze śmietaną.
Dodać cebulę i chili w proszku i gotować do miękkości.
Dodać kurczaka, chili i 2 łyżki mieszanki zupy.
Rozprowadzić 1/2 szklanki mieszanki zupy w płytkim naczyniu do pieczenia 2-quart. Łyżka około 1/4 szklanki mieszanki kurczaka w dół środka każdej tortilli.
Zwiń i umieść stronę szwu w naczyniu. Łyżka pozostałej mieszaniny zupy na wierzchu.
Piec w temperaturze 350 stopni F przez 25 minut lub do gorąca.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Piwnice Dragonette Sta. Rita Hills Pinot Noir z 4.8 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
![Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir]()
Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir
Rok 2016 był kolejnym w serii wspaniałych roczników w Santa Barbara. Mieliśmy kolejny wczesny budbreak i (w przeciwieństwie do 2015) doskonałą pogodę podczas Setu, pozwalając na mocne, zrównoważone plony. Maj, Czerwiec i Lipiec były dość ciepłe i dojrzewanie było dość szybkie, jednak niespotykanie chłodny sierpień znacznie spowolnił winorośl. Dla winiarza było to prawie idealne, ponieważ winogrona były w stanie zakończyć dojrzewanie powoli, bez kolców ciepła, a winogrona utrzymywały doskonałą kwasowość. W ciągu serii chłodnych poranków wybraliśmy każdy blok z niemal idealną dojrzałością i równowagą. Wina wydają się mieć świetny owocowy charakter, świeżą kwasowość i strukturę taninową oraz solidną głębię.