Chicken Chipotle z Chayote, cebulą i pomidorami
Chipotle Chicken with Chayote, Onion & Tomato Toss to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja zawiera 221 kalorii, 25g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.51 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz balsamiczny sos winegret, cebulę, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony Chayote & Red Pepper Toss, Italian Chicken & Tomato Pasta Toss, oraz Placki z krewetkami i słodkimi ziemniakami z sosem Chayote Slaw i Chipotle dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać grill na średnim ogniu.
Zmiksować dressing i paprykę chipotle w blenderze na gładką masę. Rezerwa 1/4 filiżanki do późniejszego wykorzystania.
Grilluj kurczaka, chajoty i cebulę 25 min. lub do czasu, aż kurczak zostanie zrobiony (165F), obracając od czasu do czasu i szczotkując pozostałą mieszanką opatrunkową przez ostatnie 5 minut.
Kurczaka pokroić na pół; ułożyć na półmisku. Wrzucić chayotes, cebula i pomidory z zastrzeżonej mieszaniny dressing; łyżka nad kurczakiem. Top z serem i kolendrą.