Chicken Chasseur (kurczak w stylu myśliwskim)
Chicken Chasseur (kurczak w stylu myśliwym) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 88g białka, 76 g tłuszczu, oraz w sumie 1127 kalorii. Na 4,64 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz wino, liście estragonu, koniak i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć klarowane masło można śledzić to danie główne z Tarta Z Surową Czekoladą jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak Chasseur (Kurczak po myśliwsku) z kremową polentą z Gruyere i parmezanem, Kurczak w stylu myśliwym, oraz Kurczak Cacciatore (Kurczak W Stylu Myśliwskim) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Kawałki kurczaka przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem.
Podgrzać kilka łyżek klarowanego masła w holenderskim piecu na dużym ogniu.
Umieścić kurczaka w skórce do dołu i gotować, aż złoty kolor brązowy. Obróć kurczaka i brąz drugiej stronie.
Wyjąć kurczaka do blachy do pieczenia i piec w piekarniku, aż tylko gotowane przez, o 12 do 15 protokół.
Wyjąć z patelni wszystkie oprócz 2 łyżek tłuszczu.
Dodać grzyby, doprawić solą i pieprzem i podsmażyć na złoty kolor.
Dodaj szalotki i gotować przez 30 sekund.
Zdjąć patelnię z ognia i dodać koniak i gotować aż do całkowitego zmniejszenia.
Dodać wino i gotować do całkowitego zmniejszenia.
Dodać bulion i pomidor i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Gotować, aż sos będzie wystarczająco gęsty, aby pokryć tył łyżki ("nappe"), a następnie zawirować w maśle ("monter au beurre"). Po dodaniu masła sos nie może być dalej zmniejszany, ponieważ pęknie. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać z estragonem i trybulą.
Wyjmij kurczaka z piekarnika i pozostaw na 5 minut.
Pokrój każdą pierś na 2 równe kawałki na ukos.
Wytnij Nogi na 2 kawałki w stawie i na ukos i usuń thighbones.
Podawać 1 kawałek nogi i 1 kawałek piersi. Upewnij się, że tylko 1 sztuka zawiera kość.
Podawać na gorących talerzach, posypane sosem.