Chicken Chasseur
Kurczak Chasseur może być dobrym przepisem, aby poszerzyć swoją kolekcję dania głównego. Na $2.2 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 260 kalorii, 28g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka masła, wermut, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 59%. Spróbuj Chasseur z kurczaka po jednym garnku, Szybki chasseur z kurczaka, oraz Duszony kurczak chasseur dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać olej na umiarkowanie wysokim ogniu. Kurczaka przyprawiamy po 1/4 łyżeczki soli i pieprzu i dodajemy do patelni. Gotować, aż rumiane, obracając, o 8 protokół w ogóle.
Wylać wszystko oprócz 1 łyżki tłuszczu z patelni.
Dodać masło do patelni i zmniejszyć ogień do umiarkowanie niski.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż półprzezroczyste, o 5 protokół. Podnieś ciepło do umiarkowanie wysokiego.
Dodać grzyby, czosnek i 1/4 łyżeczki soli. Gotować, mieszając często, aż warzywa są rumiane, o 5 protokół.
Dodać mąkę i gotować, mieszając, przez 30 sekund. Wymieszać wermut i doprowadzić z powrotem na wolnym ogniu. Wymieszać bulion, pomidory, tymianek i pozostałą 1/2 łyżeczki soli.
Dodać kurczaka i wszelkie nagromadzone soki. Zmniejszyć ogień; dusić, pod przykryciem, aż kurczak zostanie wykonany, o 10 protokół. Wymieszać natkę pietruszki i pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu.
Rekomendacja wina: to ziemiste danie doskonale nadaje się do rustykalnych uroków czerwonego wina wiejskiego z południowo-zachodniej Francji. Poszukaj butelki z jednego z różnych apelacji w tym regionie, takich jak Cahors, Madiran lub Bergerac.