Chicken Chashu

Chicken Chashu
Chicken Chashu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 100g białka, 83g tłuszczu, oraz w sumie 1270 kalorii. Na 4,52 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 8 smakoszy i kucharzy. Jest ona przyniesiona przez Norecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz udka z kurczaka ze skórą, malutkie przetargi, sake i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Japanese Chashu, Wieprzowina Chashu (marynowany duszony brzuch wieprzowy do Tonkotsu Ramen), oraz I Ain ' t Chicken Chicken: chrupiące pieczone piersi z kurczaka z pomarańczą i kardamonem.

Instrukcje

1
Sos sojowy, sake, cukier i imbir umieścić w dużej torebce Ziploc i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
2
Dodaj udka kurczaka i upewnij się, że każdy kawałek jest pokryty marynatą. Wycisnąć jak najwięcej powietrza z worka, a następnie zamknąć i schłodzić na noc. Następnego dnia oderwij arkusz folii aluminiowej o długości 3 stóp z błyszczącą stroną do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
3
Ułóż połowę marynowanych udek kurczaka na folii, od strony skóry w dół, tworząc prostokąt o szerokości około 6 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
4
Kurczaka obficie posypać białym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
5
Na udach kurczaka ułożyć dwie kostki kurczaka. Ponieważ przetargi zwężają się na jednym końcu, chcesz położyć je twarzą w przeciwnych kierunkach, aby skończyć z rdzeniem przetargów z kurczaka, który jest mniej więcej tej samej grubości obu końców. Ciasno zwinąć kurczaka, uważając, aby nie kanapkować folii między warstwami kurczaka. Gdy część kurczaka jest walcowana, Kontynuuj walcowanie z resztą folii, aby utworzyć szczelny cylinder. Przekręć oba końce folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starta Słodka Cebula (lub Drobno, Drobno Posiekana)Starta Słodka Cebula (lub Drobno, Drobno Posiekana)
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
6
Wytnij sznurek o długości 8 stóp, złóż sznurek na pół, a następnie włóż środek pod jeden koniec rolki. Obie końcówki sznurka do góry po obu stronach rolki, przekrój sznurek, a następnie odwróć rolkę i przywróć ją z powrotem. Powtarzaj, aż osiągniesz drugi koniec rolki, a następnie zawiąż sznurek w węzeł. Sznurek powinien wyglądać jak sznurowany but po obu stronach. Zrób drugą roladę, używając reszty kurczaka. Doprowadzić parowiec do wrzenia, a następnie dodać walcowanego kurczaka. Przykryć pokrywką i parować przez 1 godzinę. Po zakończeniu wyjąć kurczaka z parownika i pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
7
Umieść rolkę w lodówce na noc, aby pozwolić zestawowi kolagenu.Kiedy kurczak chashu jest gotowy, rozpakuj go, pokrój i połóż na ramen, lub połóż na ryżu jako donburi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek KolagenowyProszek Kolagenowy
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Makaron RamenMakaron Ramen
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia42
Magazyn