Chicken Biryani, Styl Hyderabadi

Chicken Biryani, Styl Hyderabadi
Przepis Chicken Biryani, Hyderabadi Style jest gotowy w około 1 godzinę i 15 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 8. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 529 kalorii. Wiele osób naprawdę lubi to danie główne. Mieszanka imbiru pasta czosnkowa, sól, kurczak, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać ryż jaśminowy można śledzić to danie główne z Wegański Pudding Ryżowy Migdałowy jako deser. 100 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to hyderabadi chicken biryani, jak zrobić kurczaka biryani, veg biryani, jak zrobić hyderabadi veg biryani, oraz Biryani Rice / Biryani Chawal / restauracja styl.

Instrukcje

1
Ryż moczyć przez 30 minut w wystarczającej ilości wody do przykrycia; następnie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
2
Tymczasem, ghee ciepła w dużej patelni na średnim ogniu. Wymieszać goździki, kardamon i liście laurowe. Następnie wymieszać cebulę i gotować, aż będzie miękka, 6 do 7 protokół. Wymieszać w chile papryki i pasty imbirowej. Wymieszaj jogurt, sól i curry, a następnie umieść kurczaka na patelni. Gotować przez 20 do 25 minut, od czasu do czasu mieszając i obracając kawałki kurczaka, aż pozostanie tylko około 1 szklanka płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Pasta ImbirowaPasta Imbirowa
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
GheeGhee
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Wymieszać z ryżem, wodą i kolendrą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, przykryj i gotuj przez 20 minut. Ryż sprawdzić po około 12 minutach; jeśli jest suchy, dodać 1/2 szklanki wody i kontynuować gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Magazyn