Chicken & Cheese Empanadas
Przepis Chicken & Cheese Empanadas może zaspokoić Europejskie pragnienie w około 1 godzina i 15 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 219 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje 63 centów za porcję. Mieszanka cebuli, jajka, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Kraft Recipes. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 33%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Ser I Kurczak Empanadas, Empanadas z kurczakiem i serem, oraz Rozdrobnione Empanadas z kurczaka z serem.
Instrukcje
Mąkę, proszek do pieczenia i sól połączyć w średniej misce.
Pokroić na skrócenie blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominać grube okruchy. Stopniowo dodawaj 1/4 szklanki wody, mieszając, aż mieszanina utworzy kulkę. Wyrobić ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni 5 min. lub aż będzie gładka i elastyczna. Owinąć szczelnie w folię. Przechowywać w lodówce podczas przygotowywania empanada napełniania.
Kurczak, cebula i papryka gotować na patelni nonstick na średnim ogniu 5 min. albo dopóki kurczak nie przestanie być różowy.
Dodać salsę; gotować i mieszać 2 min. Całkowicie fajne.
Rozgrzej piekarnik do 191°. podziel ciasto na 6 sztuk; rozwałkuj każdy kawałek na lekko posypanej mąką powierzchni do 7-calowej rundy.
Umieścić w jednej warstwie na pergaminie pokryte blachy do pieczenia.
Ser wymieszać z miksturą kurczaka; łyżka około 1/2 szklanki na połowę każdej rundy ciasta. Ubić jajko i pozostałą wodę aż do wymieszania; szczotkować na krawędziach rund ciasta.
Fold rund ciasta na pół, aby zamknąć nadzienie; naciśnij blaty lekko, aby usunąć nadmiar powietrza. Uszczelnij krawędzie widelcem.
Pędzel z pozostałym jajkiem.
Piec 18 do 20 min. albo aż do złotego brązu.