Chicago Steakhouse Sandwich
Chicago Steakhouse Sandwich może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 49g białka, 77 g tłuszczu, oraz w sumie 1143 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.52 za porcję. 713 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, mielony pieprz, szpinak i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 99%, co jest doskonałe. Spróbuj Chicago Italian Beef Sandwich, Steakhouse Classics " kanapka ze śmietankowym szpinakiem, pokrojonym filetem Mignon i mieszanymi grzybami, oraz Chicago Burger Week: Chicago Deep Dish Pizza Burger dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Podgrzać patelnię żeliwną na dużym ogniu, aż do bardzo gorącego.
Posyp obie strony steku solą i pieprzem.
Umieść stek na gorącej patelni, zmniejszyć ogień do średniego i zapiekać, aż dobrze rumiane, o 4 protokół. Flip stek i gotować, aż średnie / średnio rzadkie, o 6 Więcej minut. Odstawić, luźno przykryte folią, i odstawić na odpoczynek przed krojeniem.
Rozgrzać olej i pokrojony czosnek w holenderskim piekarniku na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż czosnek jest złoty brąz i chrupiące.
Wyjąć czosnek i odstawić na papierowy ręcznik, aby osuszyć.
Dodaj pokruszony czerwony pieprz i gotować, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodać szpinak i wymieszać do połączenia z olejem. Przykryć i niech gotować na średnim ogniu, aż szpinak zwiędnie, ale nadal jasny kolor, o 4 protokół. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać z chipsami czosnkowymi.
Majonez, maślankę, ser pleśniowy, koperek, musztardę i pieprz wymieszać w misce i odstawić. W razie potrzeby dostosuj przyprawę.
Do budowy kanapki: pokroić wypoczęty stek na ziarno na 1/4-calowe plastry, usuwając wszelki nietworzony tłuszcz.
Na dolnej bułce ułożyć plastry steków, na wierzchu szpinak, a górną bułkę posmarować sosem z maślanki z sera pleśniowego.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Winnica Goldschmidt Alexander Valley Chelsea Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot]()
Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot
Piękne czerwone aromaty malin, czarnej wiśni i przypraw. Pełne i okrągłe ze smakami śliwki, czerwonej porzeczki, jeżyny i liścia laurowego. Miękkie taniny nadają temu winu aksamitną gładkość, a czekoladowe wykończenie trwa i trwa.